Uvrščanje na mladinsko SP/EP

Skladno s Pravilnikom o uvrščanju na svetovna in evropska mladinska prvenstva so prvo in drugouvrščeni iz državnega mladinskega prvenstva (za vsako kategorijo posebej) v standardnem šahu upravičeni do brezplačnega bivanja v dvoposteljni sobi na enem izmed prvenstev (mladinsko EP ali mladinsko SP).

Prvouvrščeni iz posamezne kategorije ima prednost, da se odloči katerega prvenstva se bo udeležil (EP ali SP), najkasneje v torek, 12. julija, preko naslednjega informativnega OBRAZCA.
V kolikor do tega dne ne dobimo odgovor o odločitvi prvouvrščenega, se lahko o udeležbi odloči drugouvrščeni. Slednji boste 13. julija preko matičnih klubov (slednji boste prejeli obvestilo od ŠZS) prejeli informacijo o izbiri prvouvrščenega in boste imeli še 2 dni, da se prijavite na preostalo prvenstvo.

Pravico do nastopa imajo tudi drugi udeleženci, skladno s Pravilnikom.

Pregled SP in EP z lokacijo, datumom in okvirnimi stroški:

Svetovno prvenstvo U8, U10 in U12, Batumi Gruzija, 15. – 28. september 2022; https://wccc2022.fide.com/
Okvirni stroški:
Vozovnica cca 500 EUR/osebo; bivanje za dodatnega igralca/starša/spremljevalca v dvoposteljni sobi 1000 EUR; FIDE pristojbina 70/igralca, 100 EUR prijavnina / na vsakega udeleženca.

Svetovno prvenstvu U14, U16, U18, Mamaia Romunija, 5. – 17. september 2022; https://worldyouth2022.com/
Okvirni stroški:
Vozovnica cca 200 EUR/osebo, bivanje za dodatnega igralca/starša/spremljevalca v dvoposteljni sobi 768 EUR; FIDE pristojbina 70/igralca, 100 EUR prijavnina / na vsakega udeleženca.

Evropsko prvenstvo U8, U10, U12, U14, U16, U18, Antalija Turčija, 5. – 15. november 2022;
https://www.europechess.org/european-youth-chess-championship-2022-official-invitation/ Okvirni stroški:
Vozovnica cca 380 EUR/osebo, bivanje za dodatnega igralca/starša/spremljevalca v dvoposteljni sobi 790 EUR; ECU pristojbina 65/igralca, 100 EUR prijavnina / na vsakega udeleženca.

Končne prijave za nastop na svetovnem mladinskem prvenstvu zbiramo v naslednjem OBRAZCU. Izpolnite ga najkasneje do 15. julija 2022.