Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Uspešna izvedba študijskega programa ŠAH na Univerzi v Ljubljani

V okviru ob-študijskega programa Univerzi v Ljubljani (UL), v sodelovanju s Šahovsko zvezo Slovenije (ŠZS) se je uspešno zaključil zimski semester kreditno ovrednotenega študijskega programa predmeta ŠAH. Program, ki se ponaša z 90 urami predavanj in vaj na semester, je pritegnil veliko zanimanje študentk in študentov. Program obiskuje več kot 60 udeležencev, kar dokazuje njegovo popularnost med športnimi dejavnostmi na univerzi.

Končni izpit je bil 5. marca v prostorih Šahovske zveze Slovenije, ki se ga je na prvem roku udeležilo 49 študentov, kar predstavlja največjo udeležbo doslej.

UL v sodelovanju s ŠZS s tem programom študentom ne nudi le priložnosti za razvoj šahovskih veščin, ampak jim tudi omogoča, da te veščine kreditno ovrednotijo v okviru svojih študijskih programov. V prihodnosti bodo pa lahko, z znanji pridobljenimi iz programa, poučevali šah v svojih lokalnih sredinah.

Šah, kot ob-študijski športni predmet, je že nekaj let stalnica razporeda Univerze v Ljubljani. Tudi v prihodnje vabimo študente, da se v velikem številu udeležujejo programa.

Več o programu