Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Usposabljanje strokovnih delavcev 1. stopnje - poziv k prijavi

ŠZS razpisuje Usposabljanje strokovnih delavcev 1. stopnje iz posebnih vsebin - 58 ur. Program bo potekal kombinirano, v živo in po spletu, s pričetkom 3. februarja 2024 (Urnik programa usposabljanja). Program bo izveden, če bo prijavljenih najmanj 10 udeležencev. Cena programa znaša 300 EUR.

Usposabljanja se lahko udeležijo vsi, ki izpolnjujejo pogoje iz Programa. 22 ur obveznih vsebine lahko opravite na drugih institucijah (npr. na Fakulteti za šport).

Pogoji za vključitev v program 1. stopnje:
- Starost najmanj 18 let;
- Dosežena najmanj V. stopnja izobrazbe;
- III. moška oziroma I. ženska kategorija ali FIDE rating 1500 ali 7. stopnja pedagoške izobrazbe.

V skladu s Pravilnikom o usposabljanju strokovnih delavcev v športu (38.- 41. člen) se lahko kandidatu priznajo predhodno pridobljene kompetence iz drugih programov usposabljanj (npr. usposabljanje po starem programu Šahovski mentor, Fide trenerski seminarji, usposabljanja na Fakulteti za šport, Srednja in Višja šahovska šola po programu ŠZS...). Za uveljavljanje predhodno pridobljenih kompetenc je potrebno vložiti vlogo in dokazila (več info v pravilniku ).

Usposobljenost je obvezna za vse, ki izvajajo šahovske treninge. Skladno z Zakonom o športu ima pravico do dela v športu izključno tisti športni delavec, ki je ustrezno izobražen ali strokovno usposobljen ter vpisan v Razvid izobraženih in strokovno usposobljenih delavcev v športu. Več

Zainteresirani izpolnite prijavo v naslednjem OBRAZCU, najkasneje do 20. januarja 2024.