Evropsko mladinsko šahovsko prvenstvo v hitrih disciplinah 2023

Slovenija se pripravlja na prestižno šahovsko tekmovanje, namreč bliža se začetek Evropskega mladinskega prvenstva v pospešenem in hitropoteznem šahu. Dogodek bo gostila Šahovska zveza Slovenije, in sicer v zdaj že tradicionalnem šahovskem središču Terme Čatež, in sicer od 27. septembra do 1. oktobra. To bo prava šahovska poslastica, saj se bo na tem tekmovanju pomerilo več kot 500 mladih igralk in igralcev iz kar 27 držav Evrope.

Slovenija bo na tem prestižnem tekmovanju imela izjemno številčno zastopstvo, saj bo kar 162 mladih šahistk in šahistov nosilo slovenske barve.

Za vse informacije o dogajanju na Evropskem mladinskem prvenstvu v pospešenem in hitropoteznem šahu lahko spremljate uradno spletno stran tekmovanja. Rezultate in druge podrobnosti pa lahko spremljate tudi na strani Chess-Results.

Uradna stran Evropskega prvenstva
Chess-Results