Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Šahovski dvoboj leta vzhod - zahod

Šahovska kluba ŽŠK Maribor Poligram in Tajfun-ŠK Ljubljana sta ob podpori ŠZS uspešno dogovorila izvedbo prvega prijateljskega šahovskega dvoboja, ki se bo odvil v soboto, 16. septembra 2023, s pričetkom ob 11.00, v prostorih Mestne občine Ljubljana. Častni pokrovitelj letošnjega dogodka bo župan MO Ljubljana g. Zoran Jankovič.

Želja pobudnikov je, da bi dvoboj postal tradicionalen in bi se vsako leto odvijal izmenično enkrat na zahodu in drugič na vzhodu države.

V šahovski dvoboj bodo vključeni najboljši šahisti vzhodne in zahodne Slovenije (igralo se bo na 25 deskah, skupaj 50 šahistov vseh generacij). Svoje nastope so že potrdili nekateri slovenski velemojstri in reprezentanti (Lenič, Škoberne, Borišek, Šebenik, Šubelj...), pričakujemo pa tudi nekaj zanimivih zvezdniških in sponzorskih dvobojev.

Dogodek bo predhodno pospremila novinarska konferenca, dvoboje v hitrih disciplinah pa bo mogoče spremljati preko neposrednega prenosa.

Vabljeni k spremljanju na spletni strani https://www.sah-zveza.si/prireditve/festival/259