Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Poslovil se je Janez Bizjak (1939-2023)

Nedavno po odhodu Pavle Košir iz Šahovskega društva Domžale prihaja še ena žalostna vest. V 83. letu starosti je po težki bolezni umrl dolgoletni član Janez Bizjak. Bil je eden najdejavnejših članov društva, rad je nastopal in se družil s šahisti ter sodeloval tudi na družabnih srečanjih društva. Bil je med tistimi zagnanci, ki so se udeleževali številnih tekmovanj in seveda zastopali tudi barve ŠD Domžale. To je veljalo za turnirje v Portorožu, Novi Gorici, na Bledu, v Kranju, pa tudi v Ljubljani in bližnjem okolju kot so bili Ljubljanska in Osrednja slovenska liga. Igral je tudi v članski ligi zahod in državnih prvenstvih. Kot upokojenec je sodil v generacijo Vlada Ivačiča in Vida Vavpetiča, ki so osvajali najvišje lovorike na državnih upokojenskih prvenstvih in bil tudi kapetan zasedb. V zadnjih letih se je rad udeleževal turnirjev v okviru Sahara bara na Viru in drugih v bližnji okolici, dokler mu je zdravje to dopuščalo. Veljal je kot izraziti družabni šahist, šahovsko igro je imel rad, še bolj pa druženje s prijatelji. Z njegovim odhodom bo zlasti med starejšimi šahisti zavladala precejšnja praznina.

Pogreb bo v četrtek, 3. avgusta ob 16.00 uri na pokopališču v Domžalah. Žara bo v tamkajšnji poslovilni vežici na dan pogreba od 9. ure dalje.

Besedilo: Jože Skok

Foto: Franc Poglajen