Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

SP v hitrih disciplinah za mlade

Rezultati, 11. 6. 2023

Na svetovnem prvenstvu v hitrih disciplinah za mlade je v močni konkurenci 35 držav naša maloštevilna zasedba dosegla nekaj odmevnih uvrstitev. Na tekmovanju v pospešenem tempu je Vesna Mihelič med dekleti do 18 let osvojila 6. mesto z enakim številom točk kot tretjeuvrščena. Visoko 6. mesto je ponovila tudi na hitropoteznem turnirju. V kategoriji deklet do 12 let je bila Anja Beber na 7. mestu v pospešenem in 11. v hitropoteznem tempu. Karolina Košak je pri dekletih do 16 let osvojila 16. mesto v pospešenem in 12. mesto v hitropoteznem šahu. Naš edini predstavnik med fanti Jernej Kozlovič je v kategoriji do 14 let zaključil pospešen turnir na 27., hitropoteznega pa na 29. mestu. Udeležil se je tudi tekmovanja v reševanju šahovskih problemov in zasedel 2. mesto.

Čestitke!

Rezultati - pospešeno SLO
Rezultati - hitropotezno SLO

Najava, 6. 6. 2023

V gruzijskem Batumiju poteka Svetovno mladinsko prvenstvo v pospešenem in hitropoteznem šahu. Nastopa več kot 450 nadobudnih šahistk in šahistov iz 35 držav sveta. Slovenijo zastopajo Anja Beber, Vesna Mihelič, Karolina Košak in Jernej Kozlovič.

Rezultati: Chess Results - rapid
Rezultati: Chess Results - blitz
Uradna stan prvenstva

Držimo peti za naše!