Destrnik open 2023 in 2. memorial dr. Ervina Mauriča
  1. Športno društvo Destrnik, šahovska sekcija in občina Destrnik organizirata 6. DESTRNIK OPEN v soboto, 20. maja. Tekmovanje bo potekalo v Volkmerjevem domu kulture, Janežovski Vrh 44.
  2. Turnir je namenjen vsem ljubiteljem šahovske igre. Igralni čas bo 5 min + 3 sek/igralec. Igralo se bo 11 kol. Turnir bo prijavljen za osvajanje FIDE ELO ratinga za hitropotezni šah. Pari se določajo z računalniškim programom WINSVICAR.
  3. Urnik tekmovanja:
    sobota, 20. maj 2023: potrditev prijav do 9:00, otvoritev in prvo kolo ob 09:30. 30 min odmor je predviden po 5. kolu.
  4. Kriteriji za določanje uvrstitve so po vrstnem redu: večje število točk, Buchholz-1,Buchholzov koeficient, medsebojni rezultat-i, večje število zmag in večje število zmag s črnimi figurami. Če katero od odločilnih mest ni odločeno po nobenem od naštetih kriterijev, se igra dodatni hitropotezni dvoboj (barve figur za prvo partijo se žrebajo, v drugi partiji so barve obratne, 3 minute + 2 sekundi/potezo za vsakega igralca/-ko za celo partijo) in v primeru izenačenega rezultata se igra še »zlata partija« (barve figur se žrebajo, 6 minut za igralca/-ko z belimi in 5 minut za igralca/-ko s črnimi figurami, igralcu/-ki s črnimi figurami zadošča remi).
  5. Nagrade:
    Prvo mesto 300 eur Najboljša ženska: 40 eur Najboljši mladinec: 40 eur
    Drugo mesto 200 eur Najboljši po ratingu 1800/2000/2200: 40 eur
    Tretjo mesto 150 eur
    Četrto mesto 80 eur
    Peto mesto 60 eur

6. Vse rekvizite - šahovske garniture in elektronske šahovske ure priskrbi organizator.

7. Prijave na tekmovanje se zbirajo na elektronskem naslovu mitjaa.kramberger@gmail.com ali na tel. št.: +386 40 290 883 do petka, 19. maja 2023, do 20:00.
    Prijavnina znaša 10 eur. Mladinci do 20 let 5 eur.
    Vplača se jo s predplačilom na TRR ŠD DESTRNIK SI56 0420-2000-2956-885 do zaključka predprijav. Na dan turnirja do 9. ure (če bodo še prosta mesta) prijavnina znaša 15 EUR. Zaradi prostorskih omejitev je število nastopajočih omejeno na 80 igralcev.
  8. Šahisti-ke ter njihovi spremljevalci-ke med tekmovanjem niso zdravstveno ali nezgodno zavarovani, zato organizator ne prevzema nikakršnih obveznosti iz tega naslova.
    Lepo vabljeni na Destrnik.
    Mitja Kramberger, ŠD Destrnik