Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Finalni dogodek "Slovenija šahira" zaključen

Leto 2023 smo ponosno pospremili s slovesnim šahovskim dogodkom Slovenija šahira, kjer smo podelili prestižne nazive Naj šahista, Naj šahistke, Naj mladinca in Naj mladinke. Na tem šahovskem spektaklu smo podelili tudi priznanja za vrhunske dosežke na mednarodnem prizorišču, podelili smo jih kar 13.

Naziv Šahista leta 2023 je odnesel Jan Šubelj, medtem ko se je Laura Unuk veselila naziva Naj šahistke. Za Naj mladinca smo razglasili Rudi Olenik Čampa, medtem ko je naslov Naj mladinke drugo leto zapored pripadel Vesni Mihelič.

Priznanja so prejeli tudi naslednji mladi, ki so osvojili izjemen rezultat v mednarodni konkurenci, na osnovi kriterijev za kategorizacijo za perspektivni razred: Jakob Krajnc, Nejc Herega, Taja Guid, Jernej Kozlovič, Anja Beber, Sofia Timagina, Matic Nareks, Matic Lavrenčič, Maksym Goroshkov.

Na finalnem turnirju, ki se je odvil v soboto 23. decembra, je zmago slavil Matej Šebenik, pred Leon Škrbec in Janom Šubljem. Pri dekletih si je prvo mesto priigrala Laura Unuk, srebro je osvojila Barbara Skuhala, tretja je bila Lara Janželj. Med mladinci je slavil Matic Nareks, pri mladinkah Vesna Mihelič, najboljši senior pa bil Marjan Črepan, naj seniorka pa Simona Orel Mušič.

Na VIP turnirju je prvo mesto osvojil Branko Masleša, drugi je bil Milan Brglez, bron pa je priigral Boris Kutin.

REZULTATI:
Finalni del - končno stanje
Finale
Rezultati VIP

Foto utrinki