Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Evropsko prvenstvo v hitrih disciplinah v Zagrebu je zaključeno

Na trodnevnem tekmovanju med 14. in 16. decembrom je nastopilo skupaj okoli 700 udeležencev iz 41 držav, med njimi 59 velemojstrov.

Naslov evropskega prvaka v pospešenem šahu je osvojil Aleksej Sarana (Srbija), ki je v 11 krogih zbral 9,5 točk. Na 2. in 3. mestu mu sledita Martirosyan (Armenija) in Deac (Romunija). Najvišje uvrščen med našimi je na 25. mestu Jan Šubelj z 8 točkami, ob tem je bil najboljši v kategoriji do 20 let. Po 7,5 točk sta osvojila Domen Tisaj (43.) in Laura Unuk (47.), ki je bila tudi najuspešnejša šahistka na turnirju. 7 točk so dosegli Matej Šebenik, Gal Drnovšek in Žan Tomazini.

Zadnji dan tekmovanja je bil na vrsti hitropotezni turnir. Zmagovalec je z 11 točkami iz 13 partij postal David Navara (Češka). Srebrna medalja je pripadla Ivanchuku (Ukrajina), bronasta pa Kadriću (Črna gora). Ponovno je bil med slovenskimi predstavniki najboljši Jan Šubelj z 9,5 točkami, ki je zasedel 16. mesto. Jernej Špalir in Domen Tisaj sta zbrala po 9 točk in končala na 40. oz. 44. mestu. V skupini z 8,5 točkami so bili tudi Matej Šebenik, David Brinovec, Maksym Goroshkov in Rudi Olenik Čampa. Druga najuspešnejša šahistka je bila Laura Unuk z 8 točkami. Taja Guid je zbrala 7 točk in dosegla najboljši izid med dekleti do 18 let.

Rezultati - pospešeno
Rezultati - hitropotezno