Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Ljubljanska ekipa tik pod vrhom na Evropskem klubskem pokalu

V albanskem Draču se je zaključil Evropski klubski pokal. Elitni šahovski dogodek se lahko pohvali z rekordno udeležbo, saj se je pomerilo110 ekip iz 34 evropskih držav. V odprti konkurenci je tekmovalo 84 in v ženski 26 ekip. Svoje klube je tako zastopalo 720 šahistk in šahistov, od tega kar 150 velemojstrov. Senzacionalno se v Albaniji mudil tudi najboljši šahist sveta Magnus Carlsen, družbo pa mu je delala še cela četica svetovnih šahovskih zvezd kot so Anand, Rapport, Vachier-Lagrave, Mamedjarov in aktualni evropski šahovski prvak Aleksej Sarana.

Slovenske barve je zastopal TAJFUN-ŠK Ljubljana na štartnem 7. mestu (povprečni rating 2625). Ekipo so sestavljali izkušeni velemojstri Nihal Sarin, Viktor Erdos, Andrei Volokitin, Ivan Šarić, Ante Brkić, Robert Markuš in Matej Šebenik. V zadnjem krogu so se potegovali za zmagovalne stopničke, a so po tesnem porazu zdrsnili na 8. mesto. Najvišjo klubsko lovoriko je osvojil norveški Offerspill Sjakklubb, na čelu z Magnusom Carlsenom.

V ženski konkurenci se je ekipa TAJFUN-ŠK Ljubljana v sestavi Yuxin Song, Natalija Buksa, Laura Unuk in Zala Urh, ki je turnir pričela na štartnem 5. mestu, v zadnjem krogu borila za medalje. Bile so velike možnosti za naslov viceprvakinj, a je Zala Urh nesrečno izgubila in na koncu je bilo osvojeno 4. mesto. Slavil je romunski Superchess, ki je edini poraz doživel prav proti ljubljanski ekipi.

Tudi v ostalih moštvih je nastopilo več naših predstavnikov: Vladimir Fedoseev, Lara Janželj, Petra Kejžar, Monika Špalir in Teja Vidic, ki je bila najuspešnejša na 5. šahovnici s popolnim izkupičkom 5(5).

CHESS-RESULTS - open
CHESS-RESULTS - women