Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Dobrodelna akcija za ukrajinske šahiste

Šahovska zveza Slovenije pod okriljem Evropske šahovske zveze od 26. marca do 7. aprila 2022 organizira Evropsko posamično šahovsko prvenstvo, ki bo potekalo v Termah Čatež. Vojna v Ukrajini je na žalost močno posegla tudi v možnosti udeležbe ukrajinskih šahistov (skupno prijavljenih 25), za mnoge od katerih je šah način življenja in ga igrajo profesionalno. Obenem se Ukrajina uvršča med najboljše šahovske države, na zadnjem Evropskem ekipnem prvenstvu, ki je potekalo novembra 2021 v Sloveniji, so njeni šahisti osvojili prvo mesto v članski konkurenci.

S ciljem zagotovitve normalnih pogojev za čim večjo udeležbo šahistov iz Ukrajine bosta Evropska šahovska zveza in Slovenska šahovska zveza oprostili prijavnine vsem ukrajinskim igralcem, a kljub temu si zaradi izrednih vojnih razmer mnogi igralci in igralke žal ne morejo privoščiti ostalih stroškov udeležbe, predvsem stroškov bivanja v Sloveniji v času prvenstva.

V tej luči smo na šahovski zvezi ustanovili posebni dobrodelni sklad za pomoč prizadetim posameznikom. Sredstva se bodo zbirala namensko za namestitve ukrajinskih šahistov na EP. S tem jim bomo kljub težkim razmeram omogočili nastop na prvenstvu, ki marsikomu pomeni možnost izraza večletnega vlaganja v šah, za kratek čas pa morda tudi umik iz trenutne težke realnosti. Sredstva se zbirajo na računu SI56 19100-0010000463; sklic 2022-84 (namen: dobrodelni prispevek – ukrajinski sahisti EP), za več informacij pa se lahko obrnete tudi na info@sah-zveza.si ali na številko 041 686 746.

V Sloveniji smo že velikokrat dokazali, da znamo pomagati ljudem v stiski. V želji, da vsaj v določeni meri zaščitimo šport pred posledicami posameznih političnih odločitev, pomoči posameznikom zasledovati svoje športne cilje in nagraditi vložen trud ter tudi ohraniti kanček normalnosti v teh nestabilnih razmerah, se na vas obračamo z zaprosilom za donacije v namen zagotovitve normalnih pogojev udeležbe na tekmovanju ukrajinskim tekmovalcem.

Vabim vse, da darujemo v sklad s svojimi zmožnostmi.
Hvala.

dr. Milan Brglez, predsednik ŠZS

TRR: SI56 19100-0010000463, sklic 2022-84
Namen: dobrodelni prispevek – ukrajinski sahisti EP
Spletna stran Evropskega prvenstva: https://eicc2022.eu/