Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

DP v pospešenem in hitropoteznem šahu

Najava, 11. 2.
Ta vikend (11. - 13. februar) poteka prvo državno prvenstvo letošnjega leta. Tekmovanje poteka v Zrečah v konkurenci članov in članic, posamično in ekipno, v pospešenem in hitropoteznem tempu.

Spletna stran prvenstva

Rezultati, 11. 2.
Za nami je državno posamično prvenstvo v pospešenem šahu. Skupno je nastopilo 73 šahistk in šahistov. Članski prvak je postal Peter Kokol, član ŽŠK Maribor Poligram, ki je v devetih kolih zbral 7 točk. Drugo in tretje mesto sta z enakim točkovnim izkupičkom osvojila klubska kolega Boris Markoja in Jan Šubelj. Pri dekletih so 3 najuspešnejše igralke osvojile po 6,5 točk. Po dodatnih kriterijih je prvo mesto osvojila Lara Janželj (ŠK Ig), druga je bila Barbara Skuhala (ŽŠK Maribor Poligram) in tretja Maja Kohek (ŠD Pomgrad).

Rezultati, 12. 2.
Drugi dan tekmovanja je bilo na vrsti ekipno DP v pospešenem tempu. Pri članih so v konkurenci 22 ekip zmagali šahisti ŽŠK Maribor Poligram 1 (Adrian Mihalčišin, Georg Mohr, Jan Šubelj, Domen Tisaj in Jernej Skuhala), ki so dobili vseh sedem dvobojev. Drugo mesto si je priborila ekipa ŠD Krka Novo mesto, tretji je TAJFUN ŠK Ljubljana. Pri dekletih je nastopilo 12 ekip. Naslov državnih prvakinj je osvojil TAJFUN ŠK Ljubljana (Zala Urh, Petra Kejžar), na 2. mestu so šahistke ŽŠK Maribor Poligram, tretja najuspešnejša ekipa je ŠD Domžale.

Rezultati, 13. 2.
Zadnji dan je bilo odigrano še hitropotezno DP v ekipni in posamični konkurenci, kjer je bila najštevilčnejša udeležba. Naslov ekipnega prvaka so osvojili člani ŽŠK Maribor Poligram 1 (Georg Mohr, Adrian Mihalčišin, Jernej Skuhala, Tadej Sakelšek, Domen Tisaj in Jan Šubelj). Drugo mesto je zasedel ŠK Žalec, tretji pa so šahisti ŠD Pomgrad iz Murske Sobote. V ženski konkurenci je zmagovalna ekipa TAJFUN ŠK Ljubljana (Zala Urh, Petra Kejžar), na drugem mestu je ŽŠK Maribor Poligram in na tretjem Celjski ŠK.

Posamični članski hitropotezni prvak je med 89 udeleženci postal Matej Šebenik (TAJFUN ŠK Ljubljana), ki je v 11 kolih dosegel 9 točk. Drugo mesto je zasedel Jan Šubelj (ŽŠK Maribor Poligram), tretji je Georg Mohr (ŽŠK Maribor Poligram). Pri dekletih je nastopilo 18 igralk. Z 9,5 točkami je zmagala Lara Janželj (ŠK Ig). Na najvišjih mestih sta še drugouvrščena Nuša Hercog (Celjski ŠK) in tretja Barbara Skuhala (ŽŠK Maribor Poligram).