EP v hitrih disciplinah

Rezultati 18.12.

Od 16. - 18 decembra je v Katovicah potekalo evropsko prvenstvo v hitrih disciplinah v odprti in ženski konkurenci.

Na hitropoteznem turnirju je nastopilo kar 830 udeležencev, med njimi okoli 150 igralk. Slavil je Čeh David Navara, ki je v 22 krogih zbral 17,5 točk. Najboljši med našimi je bil Jan Šubelj, ki je s 16 točkami zasedel odlično 21. mesto in bil najboljši med mladinci. S pol točke manj je Jan Marn osvojil visoko 37. mesto in bil 3. med mladinci. Matej Šebenik je bil 43. s 15 točkami. Med najboljših 200 so se uvrstili še: Jernej Špalir (104.), Domen Tisaj (131.), Jure Plaskan (141.), Vid Dobrovoljc (154.), Jaka Brilej (155.), David Stevanič (171.) in Nejc Herega (175.). Pri ženskah je najvišjo lovoriko dosegla Aleksandra Kostenjuk s 15,5 točkami. Najuspešnejše Slovenke so bile z 12 točkami Monika Rozman (37.), Zala Urh (39.) in Nuša Hercog (45.).

Chess results - hitropotezno

Še številčnejša je bila udeležba na tekmovanju v pospešenem tempu, kjer je nastopilo 910 tekmovalcev. Evropski prvak je postal Španec Jamie Santos Latasa, ki je v 11 krogih edini zbral 9,5 točk. Ponovno so se najvišje med našimi uvrstili mladinci. Jan Šubelj je osvojil 8 točk in zasedel 39. mesto. Enako število točk sta si priigrala tudi Domen Tisaj (52.) in Jan Marn (53.). Pol točke manj so dosegli: Adrian Mihalčišin (81.), Aleksander Beljavski (85.), ki sta bila tudi najvišje uvrščena veterana. Z enakim številom točk sta tekmovanje zaključila tudi Vid Dobrovoljc (90.) in Jaka Brilej (93.). Po 7 točk so osvojili: Matej Šebenik (118.), David Stevanič (127.), Andraž Gregorič (134.), Monika Rozman (139.), Peter Kokol (146.), Zala Urh (160.) in Rudi Olenik Čampa (194.). Pri ženskah je bila najboljša Aleksandra Maltevskaja (8,5 točk). Najuspešnejše naše predstavnice so Monika Rozman (15.) in Zala Urh (17.) s 7 točkami ter Nadja Španko (32.), ki je osvojila 6,5 točk.

Chess results - pospešeno
Chess results - pospešeno SLO

Najava 16.12.

V poljskih Katovicah poteka Evropsko člansko prvenstvo v pospešenem in hitropoteznem šahu. Prijavljeno je 968 igralk in igralcev iz 41 držav, od tega kar 25 slovenskih predstavnic in predstavnikov pod okriljem ŠZS. Nastopili bodo 3 naši velemojstri, Aleksander Beljavskij, Adrian Mihalčišin in Matej Šebenik, poleg odlične zasedbe mlajših kolegov in kolegic. Tekmovanje v hitropoteznem tempu poteka 16. decembra, v pospešenem tempu pa 17. in 18. decembra s pričetkom ob 9.30.

Držimo pesti!

Chess-Results ECC – BLITZ