Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

DP za mlade v hitrih disciplinah

V Zrečah poteka Pospešeno in hitropotezno ekipno ter posamično državno prvenstvo mladincev, mladink, kadetov in kadetinj za leto 2022. V petek, 30. septembra so se pomerili v ekipni preizkušnji v pospešenem tempu, v soboto na isti čas v posamični konkurenci, v nedeljo pa sledi zaključek v višji prestavi - hitropotezno.

REZULTATI:

Ekipno DP v pospešenem šahu za kategorije do 16 in 20 let, 30. september:

Ekipe deklet do 16 in 20 let so se pomerile v isti kategoriji, končna razvrstitev je kljub temu sledila ločeno po konkurencah. Zmago v konkurenci do 16 let so slavile kadetinje Celjskega ŠK, pred ŠK Komenda in ŠD Domžale. Prvo mesto v skupini do 20 let je pripadlo igralkam ŽŠK Maribor Poligram, druga je bila ekipa Celjskega ŠK, bron so osvojile članice ŠD Domžale.

Ekipni zmagovalci pri fantih do 16 let so TAJFUN - ŠK Ljubljana pred ŠK Komenda Popotnik in ŠK Triglav Krško, v kategoriji fantov do 20 let je zlato osvojilo moštvo Celjskega ŠK, srebrni so bili ŠK Žalec in na tretjem mestu ŠS Tomo Zupan Kranj.

Posamično DP v pospešenem šahu za kategorije do 20 let, 1. oktober:

Pri dekletih je prvo mesto osvojila Tjaša Pajek (ŠD KRKA Novo mesto), na drugo stopničko se je uvrstila Klara Vidmar (Celjski ŠK), bron pa Domžalčanka Kaja Faganel (ŠD Domžale).

Med fanti je na najvišjo stopničko stopil Rudi Olenik Čampa (TAJFUN - ŠK Ljubljana), srebrni je bil Nik Javornik (Celjski ŠK), tretje mesto pa si je priboril Jernej Kozlovič (ŠK Val - Koper).

Ekipno DP v hitropoteznem šahu do 16 in 20 let, 2. oktober:

Pri fantih do 20 let so ekipni prvaki postali šahisti Celjskega ŠK, 2. mesto je pripadlo ŠD Domžale, tretji je ŠS Tomo Zupan Kranj. V konkurenci do 16 let je bil najuspešnejši TAJFUN-ŠK Ljubljana pred ŠK Komenda in ŠK Triglav Krško.

Pri dekletih do 20 let je zmagala ekipa Celjskega ŠK pred ŠK Triglav Krško. Prvi v kategoriji do 16 let je Celjski ŠK.

Posamično DP v hitropoteznem šahu za kategorije do 16 in 20 let, 2. oktober:

Pri dekletih do 20 let je postala prvakinja Tjaša Pajek (ŠD KRKA Novo mesto), 2. mesto je osvojila Klara Vidmar (Celjski ŠK), tretja je Kaja Faganel (ŠD Domžale). V kategoriji do 16 let je bila prva Pia Rožmanec (Celjski ŠK), druga je Pika Radej (ŠK Triglav Krško), tretja pa Lucy Brinovec (ŠK Žalec).

Fantje so igrali v enotni skupini. Prvak je postal Matic Nareks (Celjski ŠK), drugi je Nejc Herega (ŠK Nova Gorica) in tretji Rudi Olenik Čampa TAJFUN-ŠK Ljubljana.

Uradna stran prvenstva
Fotogalerija

Posp_U20_D

Posp_U20_F