Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Na Dnevu slovenskega športa tudi ŠAH

Danes obeležujemo državni praznik: Dan slovenskega športa.

Ministrstvo za izobraževanje, šolstvo in šport in Olimpijski komite Slovenije (OKS) sta danes, 23. septembra v parku Tivoli v Ljubljani pripravila predstavitev športnih panog, kjer so lahko otroci iz vse Slovenije spoznavali značilnosti posameznih športov ter se tudi sami preizkusili v njih.

Poleg številnih športnih zvez se ga je udeležila tudi Šahovska zveza Slovenije. Na zelo ugodni lokaciji, tik poleg vhoda na prizorišča, smo postavili vrtni šah, na voljo so bile tudi šahovske garniture za posamične dvoboje ter šahovska literatura. Ob šotoru, ki smo ga sicer delili s triatlonci, so že od samega začetka prireditve začeli zgrinjati udeleženci iz osnovnih šol iz celotne Slovenije. Prireditev ob DNEVU SLOVENSKEGA ŠPORTA je pokazala, da je tudi med najmlajšimi veliko zanimanja za šah. Še posebej pa je dobrodošlo, da so se želeli z igro seznaniti tudi tisti, ki še ne poznajo vseh pravil šahovske igre.

Fotogalerija