Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Državna prvenstva v pospešenem in hitropoteznem šahu - rezultati

Vikend poteka v znamenju državnih šahovskih prvenstev za članice in člane v hitropoteznem in pospešenem šahu.

V posamični hitropotezni disciplini so se pomerili v petek, 3. septembra, v Mariboru. Vsa 3 odličja so osvojili pripadniki ŽŠK Maribor Poligram. Zlato lovoriko je osvojil članski državni reprezentant Boris Markoja, drugo mesto je pripadlo Georgu Mohru, bronasti pokal je prejel Tilen Kodrič.

Pri članicah se je najbolje izkazala Monika Rozman (ŠS Tomo Zupan), srebro je osvojila Špela Kolarič (ŠD Kočevje), tretje mesto pa je pripadlo Barbari Skuhali (ŠD Pomgrad).

V soboto, 4. septembra, je v Kamnici potekalo Ekipno državno prvenstvo v pospešenem šahu. Prvo mesto so osvojili šahisti ŠD Posočje, na drugo mesto se je uvrstil ŽŠK Maribor Poligram, bronasti pokal so prejeli člani ŠD KRKA Novo mesto.

V ženski konkurenci so najprestižnejše mesto osvojile članice ŠK Triglav Krško, srebrne so bile igralke ŠD Pomgrad, tretje mesto so zasedle šahistke ŠD Domžale.

V popoldanskih sobotnih urah je potekalo še Ekipno DP v hitropoteznem šahu, kjer je prvo mesto slavil ŠK Žalec, pred drugo-uvrščenim ŠD Posočje, tretji so bili ŽŠK Maribor Poligram.

Pri članicah so hitropotezne prvakinje postale pripadnice ŠD Kočevje, na drugo mesto so se zavihtele članice ŠD Pomgrad, tretje mesto pa je pripadlo ŠD Domžale.

Posamični državni prvenstvi v pospešenem šahu za člane in članice sta bili na sporedu v nedeljo, 5. septembra.

Prvak v pospešeni disciplini za leto 2021 je postal Jure Plaskan (ŠD Domžale), velemojster Jure Škoberne (ŠD Posočje) je osvojil 2. mesto, tretji je bil David Brinovec (ŠK Žalec).

Naslov prvakinje v kategoriji članic gre v Kočevje, osvojila ga je Špela Kolarič (ŠD Kočevje), srebrno odličje je prejela Pia Marie Ružič (ŠK Triglav Krško), na tretji stopnički je stala Barbara Skuhala (ŠD Pomgrad).

Čestitke vsem!

Chess-Results - Posamično hitropotezno DP
Chess-Results - Ekipno hitropotezno in pospešeno DP
Chess-Results - Posamično pospešeno DP

FOTOGALERIJA
https://chess-results.com/Fotos.aspx?lan=1&key1=11546
https://chess-results.com/Fotos.aspx?lan=1&key1=11547
https://chess-results.com/Fotos.aspx?lan=1&key1=11551
https://chess-results.com/Fotos.aspx?lan=1&key1=11550