Obvezno protidopinško e-izobraževanje

Slovenska antidoping organizacija (SLOADO) na podlagi Mednarodnih standardov za izobraževanje in novega Svetovnega protidopinškega kodeksa, ki je stopil v veljavo 1. 1. 2021, uvaja v slovenski šport spremembe na področju preventivnih protidopinških programov za registrirane športnike in trenerje.

Po novem imajo vsi športniki in trenerji OBVEZO, da se seznanijo z osnovnimi protidopinškimi vsebinami. E-izobraževanje je na voljo na naslednji povezavi: https://www.sloado.si/.

E-izobraževanje o osnovah protidopinških vsebin je pogoj za pridobitev ali obnovitev tekmovalnih licenc za športnike starejše od 14 let https://www.sloado.si/kategorija/izobrazevanje-sportniki, obvezno je tudi za trenerje https://www.sloado.si/kategorija/izobrazevanje-trenerji. Po opravljenem e-izobraževanju si shranite certifikat.