Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Predsednik ŠZS na obisku v Starem trgu ob Kolpi

Predsednik ŠZS dr. Milan Brglez je v soboto, 18. decembra 2021, na povabilo velemojstrice Darje Kapš in šahovskega mentorja Vinka Kobeta obiskal ŠD Stari trg ob Kolpi v Beli krajini.
V družbi župana Črnomlja Andreja Kavška, ravnateljice OŠ Mojce Butala, predsednice KS Stari trg Renate Butala in predsednika Športne zveze Črnomelj Janeza Perušiča si je najprej ogledal znamenito šahovsko učilnico na OŠ Stari trg ob Kolpi, kjer je več desetletij potekal najuspešnejši slovenski osnovnošolski šahovski krožek in telovadnico šole, kjer so potekali množični šahovski turnirji. Vinko Kobe je predstavil uspešno 60-letno delovanje šahovskega kluba in bogate šahovske dediščine, ki se dandanes fizično nahaja na večih lokacijah. Gostje so si tako lahko ogledali zbirko športnih kronik, knjig, albumov, pokalov in ostalih šahovskih spominkov na lokaciji v Starem trgu, nato pa so pot nadaljevali v Radence, kjer Vinko hrani svojo zbirko več kot 100 šahovskih garnitur iz vsega sveta. Vsi navzoči so delili mnenje, da bi si obsežna šahovska dediščina zaslužila enoten in reprezentativen prostor, ki bi bil namenjen ogledom, izobraževanju in promociji, tako šaha kot doline Kolpe.
Predsednik ŠZS dr. Milan Brglez je čestital Vinku za dolgoletno uspešno vodenje kluba, njegovi muzejski zbirki pa je v imenu ŠZS podaril nekaj spominskega materiala iz ekipnega EP v Čatežu.

FOTOGALERIJA