Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Umrl Franci Kotnik

Šahovska pot Francija Kotnika je bila izjemna, polna šahovskih uspehov, mentorstva, šahiranja, sojenja tekmovanj in organiziranja kraljevske igre v vseh kategorijah, tako pri otrocih, kot pri članih, upokojencih, invalidih in veteranih. Več kot 40 let je učil kraljevsko igro v klubu in vodil šahovske krožke po šolah. Franci je kljub aktivnemu igranju za Šahovski klub Rudar Trbovlje in učenju otrok, več let aktivno sodil razna ligaška in posamična tekmovanja tako v Zasavju, kakor tudi po Sloveniji in bivši Jugoslaviji. Na svoji življenjski poti je bil dolgoletni predsednik Zasavske šahovske zveze in predsednik šahovskega kluba Rudar Trbovlje.

Skrbel je, da je bilo v opismenjevanje šaha vključenih vsako leto več kot 150 otrok iz trboveljskih vrtcev. Zaradi njega imajo danes trije vrtci, OŠ Ivan Cankar, OŠ Trbovlje, PE OŠ Alojz Hohkraut, TVD partizan in mestni park narisane velike šahovnice in možnost igranja z velikimi vrtnimi šahovskimi figurami, ki pred očmi otrok zaživijo ter jim na razumljiv in zabaven način približajo veličino kraljevske igre.

Za svoje požrtvovalno in nesebično delo je v letu 2015 prejel najvišjo občinsko priznanje - Prvojunijsko nagrado za njegovo večletno nadpovprečno uspešno delo s katerim je prispeval k prepoznavanju, ugledu in uspehu občine Trbovlje, Šahovska zveza Slovenije pa mu je v letu 2017 podelila srebrno priznanje za dolgoletno aktivno in uspešno delovanje na šahovskem področju.

Za Francijem bo ostala velika praznina.

Šahovski klub Rudar Trbovlje