6. turnir CIKLUSA ŠAHOVSKIH TURNIRJEV NAJMLAJŠIH 2023
6. turnir CIKLUSA ŠAHOVSKIH TURNIRJEV NAJMLAJŠIH 2023
Kraj in čas tekmovanja:
20. junij 2023. 17:00
Ljubljana oš Kolezija, Cesta v Mestni log 46, Ljubljana, Cesta v Mestni log 46, 1000 Ljubljana
Organizator:
ŠK Komenda
Sodnik:
Franc Poglajen
Sistem igranja:
Švicar, 5 kol, tempo 15'
Opis:
CIKLUS ŠAHOVSKIH TURNIRJEV NAJMLAJŠIH 2023 Ciklus šahovskih turnirjev najmlajših je namenjen mladim igralcem do desetega leta starosti. V letu 2023 načrtujemo izvesti devet tekmovanj v sodelovanju s podjetjem POGI in sicer v naslednjih terminih: 6. turnir 20.6.2023, ostalo jeseni 2023. Pravico nastopa imate šahistke in šahisti rojeni leta 2013 in mlajši. Na vsakem turnirju boste igrali 5 kol, časovna omejitev bo 15 minut na igralca. Igrali boste po pravilih FIDE z dodatkom za pospešeni šah. Turnirji bodo potekali ob torkih, s pričetkom ob 1700 uri. Prispevek za vnaprej prijavljene igralce (do roka prijav) za posamezni turnir znaša 8 €. Prispevek se prispeva pred pričetkom turnirja. Igralci, ki ne bodo predhodno prijavljeni, bodo prispevali prispevek v višini 10 €. Vsak igralec zagotovi šahovsko uro!!! Vsak igralec mora imeti s seboj copate!!! Na turnir prihajajo samo zdravi igralci. 6. turnir CIKLUSA ŠAHOVSKIH TURNIRJEV NAJMLAJŠIH 2023 bo potekal v torek 20. 6. 2023, v prostorih osnovne šole KOLEZIJA, Cesta v Mestni log 46, v Ljubljani, s pričetkom ob 1700 uri. Potrjevanje prijav bo do 1650. Predhodne prijave javite do nedelje 18. 6. 2023 po elektronski pošti: Franc.Poglajen@pogi.si ali po telefonu na številke: 041/325-685, ali na naslov kluba. Merila za uvrstitev na posameznem turnirju so: šahovske točke, meč buholc, buholc, medsebojni rezultat, večje število zmag, večje število zmag s črnimi, žreb. Uvrstitev prvih 80 udeležencev (oz. uvrstitve) od vsakega turnirja se točkuje za skupno uvrstitev po naslednjem ključu: 1. mesto 150 točk, 2. mesto 140 točk in naprej: 3. 130t, 4. 125t, 5. 121t, 6. 117t, 7. 113t, 8. 110t, 9. 107t, 10. 104t; 11. 101t 12. 98t, 13. 96t, 14. 94t, 15. 92t, 16. 90, 17. 88t, 18. 86t, 19. 84t, 20. 82t, 21. 80t in tako dalje do 80. mesta 20 točk, vsak udeleženec posameznega turnirja prejme po 2 točki za udeležbo. Dodatna merila za skupno uvrstitev so: manjše število nastopov, seštevek šahovskih točk igralca, žreb. Zmagovalci posameznih turnirjev prejmejo medalje v konkurenci dečkov in deklic. Praktične nagrade najboljši po letnikih. V letni seštevek se šteje 5 najboljših turnirjev. Zmagovalci skupnega letnega turnirja prejmejo pokale; diplomo prejmejo najboljše šole in klubi; najboljše deklice in najboljši dečki po kategorijah do 7, 8, 9 in 10 let prejmejo medalje (če bo v skupini vsaj 5 udeležencev, in bodo nastopili najmanj 2 krat), ki jih bomo podelili na zadnjem zaključnem turnirju v decembru 2023. Komenda: 31. 5. 2023
Kontaktni podatki:
Poglajen Franc, telefon 041/325-685, e-pošta: franc.poglajen@pogi.si