Usposabljanja strokovnih delavcev v šahu
  • Usposabljanje strokovnih delavcev v šahu
    15. november 2019

Usposabljanje strokovnih delavcev v šahu15. november 2019
    15. november 2019

Obveščamo vas, da se 6. decembra 2019 pričenja usposabljanje strokovnih delavcev v šahu - 1. stopnja. Prijave potekajo preko Olimpijskega komiteja Slovenije, kjer je RAZPIS in URNIK.

Usposabljanje se izvaja na osnovi Programa usposabljanja strokovnih delavcev v šahu in Pravilnika o usposabljanju strokovnih delavcev v športu.

Predmetnik je sestavljen iz obveznih – 22 ur in posebnih vsebin – 58 ur, vse bodo izvedene na ŠZS. Usposabljanje je brezplačno.

Prijava je mogoča le preko spletne aplikacije OKS na povezavi http://prijave.olympic.si. Najprej je potrebna registracija v aplikacijo, kjer morajo uporabniki priložiti potrdilo o zaposlitvi in kopija osebnega dokumenta in šele ob potrditvi skrbnika se kandidati lahko prijavijo na želen dogodek, kjer priložijo ostala potrebna dokazila. (Hitra navodila za uporabo prijavne aplikacije) Prijave so odprte do srede 27.11.2019.

Dousposabljanje

Usposobljenost za strokovno delo v športu po starem programu bo prenehala veljati 23. junija 2020. Stari naziv »Šahovski trener 3. stopnja« se pretvori v »Strokovni delavec 2 – športno treniranje – šah – standardni, šah – pospešeni, šah – hitropotezni«, »Šahovski inštruktor 2. stopnja« se prevori v »Strokovni delavec 1 – športno treniranje – šah – standardni, šah – pospešeni, šah – hitropotezni«. Več o vpisu v razvid strokovno usposobljenih delavcev v športu si lahko ogledate tukaj: https://www.sah-zveza.si/objave/novice/2019-4/28/vpis-v-razvid-strokovno-usposobljenih-delavcev-v-sportu

Vsi strokovni delavci z nazivom Šahovski mentor lahko opravijo dokvalifikacijo v naziv Strokovni delavec 1 – športno treniranje – šah – standardni, šah – pospešeni, šah – hitropotezni. Dokvalifikacija zajema udeležbo na programu do-usposabljanja ter izpit iz obveznih in posebnih vsebin.

Priznavanje pridobljenih kompetenc

Predhodno pridobljene kompetence se lahko priznajo delno ali v celoti, ureja jih Pravilnik o usposabljanju strokovnih delavcev v športu (členi 38.-41). Kandidat posreduje pisno vlogo za upoštevanje predhodno pridobljenih kompetenc izvajalcu usposabljanja. Vlogi priloži listine, ki dokazujejo uspešno pridobljeno znanje, in ki omogočajo primerjavo s kompetencami, pridobljenimi s programom usposabljanja (predmetnik in obseg vsebin, dokazila o usvojenih znanjih in veščinah, in podobno).

Dousposabljanje

Priznavanje pridobljenih kompetenc