Državno prvenstvo v hitrih disciplinah

V Radencih je med 27. in 29. januarjem potekalo državno prvenstvo hitrih disciplinah.

Najprej so se šahisti in šahistke pomerili v pospešenem tempu. Naslov državnega prvaka je osvojil Luka Lenič, ki je v 9 krogih zbral 8,5 točk. Drugo mesto je osvojil Matej Šebenik z 8 točkami, oba Tajfun-ŠK Ljubljana, tretji je bil Boris Markoja, ŽŠK Maribor Poligram 6,5 točk. Pri dekletih je slavila Teja Vidic, Tajfun-ŠK Ljubljana s popolnim izkupičkom 7 iz 7, viceprvakinja je Barbara Skuhala, ŽŠK Maribor Poligram 6 točk, tretja je bila Petra Grošelj, ŠD Domžale 4,5 točk.

Pospešeno posamično DP - članice
Pospešeno posamično DP - člani

Drugi dan tekmovanja je bilo na vrsti ekipno prvenstvo v pospešenem tempu. Pri članih je slavila ekipa Tajfun-ŠK Ljubljana (Luka Lenič, Matej Šebenik, Tim Janželj, Rudi Olenik Čampa), ki je v sedmih krogih osvojila 12 meč točk. Viceprvak je ŽŠK Maribor Poligram 11 točk, tretje mesto je pripadlo ekipi ŠK Impol 1 Sl. Bistrica 10 točk.. V ženski konkurenci je prvo mesto osvojila ekipa ŠD Pomgrad (Maja Kohek, Majda Kovač) 7 meč točk, druge so šahistke Celjskega ŠK 5, tretje stopničke si je priborila ekipa ŠK Triglav Krško.

Pospešeno ekipno DP - člani
Pospešeno ekipno DP - članice

Na koncu je bilo na sporedu še prvenstvo v hitropoteznem tempu. V ekipni konkurenci je bil najuspešnejši ŽŠK Maribor Poligram (Jernej Skuhala, Jan Šubelj, Adrian Mihalčišin, Jan Marn, Matic Lavrenčič), ki je osvojil 15 meč točk, sledita mu ŠD KRKA Novo mesto in ŠK Postojna s po 13 točkami. V ženski konkurenci je zmagal Celjski ŠK (Pia Rožmanec, Simona Novak, Lina Javornik) 6 točk, na drugem mestu je ŠD Domžale 5, tretji pa je ŠK Triglav Krško 3 točke.

Hitropotezno ekipno DP - člani
Hitropotezno ekipno DP - članice

Državni članski prvak je postal Luka Lenič, Tajfun-ŠK Ljubljana, ki je v 11 krogih zbral 9.5 točk. Drugo mesto je osvojil Jan Šubelj, ŽŠK Maribor Poligram 8.5 točk, tretji je Maksim Goroškov, Tajfun-ŠK Ljubljana 8 točk. Pri članicah si je prvo mesto priborila Barbara Skuhala, ŽŠK Maribor Poligram z 10 točkami. Na najvišjih mestih sta končali turnir še Pia Rožmanec, Celjski ŠK 8.5 in Maja Kohek, ŠD Pomgrad 7.5 točk.

Hitropotezno posamično DP - člani
Hitropotezno posamično DP - članice