Tata Steel 2023 - zmagovalec Giri

Rezultati 29. 1.
Nizozemski šahist Anish Giri je osvojil prvo mesto na elitnem turnirju Tata Steel. V 13 partijah je zbral 8.5 točk in ostal neporažen. Zadnji krog je bil še posebej razburljiv. Giri je premagal Rapporta, medtem ko je dotlej vodilni Abdusatorov klonil proti Van Foreestu in na koncu zaostal za pol točke. Na delitvi drugega mesta se mu je pridružil Carlsen, ki je ugnal Erigaisija. Od ostalih najbolj preseneča neprepoznaven nastop enega izmed favoritov Kitajca Dinga, ki je končal šele na 12. mestu.

Rezultati 23. 1.
Prestižni turnir Tata Steel se je prevesil v drugo polovico. Po osmih krogih je v vodstvu Nodirbek Abdusatorov s 6 točkami. Sledita mu s točko manj Anish Giri in Wesley So. Prva trojica je zaenkrat prikazala najboljšo igro in je še vedno brez poraza. Prvi favorit Magnus Carlsen je zbral 4,5 točke in deli 4. mesto. V 4. in 5. krogu je doživel 2 poraza, a se je po zmagah v 7. in 8. krogu uspel vrniti v boj za visoka mesta. Po prostem dnevu se tekmovanje nadaljuje 24. januarja.

Najava 13. 1.
V nizozemskem Wijk aan Zeeju se pričenja "šahovski Wimbledon", tradicionalni turnir Tata Steel, ki bo potekal med 14. in 29. januarjem. Na glavnem turnirju s poprečnim ratingom 2741 nastopa 14 vrhunskih velemojstrov, na čelu s Carlsenom. Pričetek je 14. januarja ob 14.15.

Chess24
Chess results