Dan slovenskega športa, 23. september

Čestitamo Vam ob Dnevu slovenskega športa!
23. september je dan, ko se spominjamo prvič zaigrane slovenske himne na Olimpijskih igrah v Sydneyu. Dan, ko bomo vsi obuli športne copate, sedli pred šah, napihnili žoge, zavrteli pedala, razgrnili joga blazine, si privoščili skok v vodo in se športno udejstvovali. Dan, ki ga od 18. junija 2020 dalje poznamo kot Dan slovenskega športa.

Osrednja prireditev ob praznovanju državnega praznika bo jutri na Kongresnem trgu v Ljubljani s pričetkom ob 9 uri. Različnih športnih izzivov se bodo lahko lotili tako najmlajši kot tudi starejši obiskovalci, saj je praznik namenjen celotni slovenski populaciji.
Pridružite se šahovski točki in odigrajte klasični ali vrtni šah!

Da pa ne bo ostalo le pri besedah in pasivni udeležbi vas spodbujamo, da ste aktivni, naredite nekaj dobrega zase ter podpišete športno zavezo. S klikom na spletno stran praznika, kjer vpišete svoje ime in rojstni kraj, prejmete potrdilo o svoji športni zavezi, ki naj vam služi kot dodatna motivacija za gibanje in zdrav življenjski slog. S podpisom se boste uvrstili tudi v žreb za olimpijsko obarvane nagrade, ki jih bo po koncu izziva (le-ta traja do 30. septembra) podelil OKS-ZŠZ, ki je tudi organizator pobude.