Dvorkovič prepričljivo v drugi mandat

Arkadij Dvorkovič je bil ponovno izvoljen za predsednika Mednarodne šahovske zveze (FIDE) s podporo velike večine (157 glasov). Njegov nasprotnik, ukrajinski velemojster Andrii Barišpoletc, jih je zbral 16. Tretji kandidat, Francoz Bachar Kouatly, je po govoru pred začetkom glasovanja odstopil od kandidature.
Petkratni svetovni šahovski prvak Viswanathan Anand je novi namestnik predsednika FIDE. Volitve so potekale med generalno skupščino FIDE v Chennaiju, ki je potekala poleg šahovske olimpijade, enega od najpomembnejših dogodkov FIDE.
Arkadij Dvorkovič, rojen 26. marca 1972 v Moskvi, je bil prvič izvoljen za predsednika FIDE oktobra 2018, ko je nasledil Kiršana Iljumžinova. Kljub temu, da so nekateri pričakovali nižjo podporo zaradi njegove narodnosti in dejstva, da je v preteklosti zasedal pomembne položaje v ruski vladi, Dvorkovičeva prepričljiva zmaga na volitvah kaže, da si je pridobil zaupanje zvez članic FIDE - in širše šahovske skupnosti.