Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Evropsko ekipno mladinsko prvenstvo

Rezultati, 18. 7. 2022
Na Evropskem ekipnem prvenstvu do 18 let so dekleta Slo 1 zasedla 5. mesto, ekipa Slo 2 je bila 10. Fantje Slo 1 so dosegli 9. mesto, ekipa Slo 2 je končala tekmovanje na 15. mestu. Podeljene so bile tudi medalje za najboljše rezultate na posameznih šahovnicah. Vesna Mihelič in Matic Lavrenčič sta imela 2. najboljši performance na svoji šahovnici, Jan Šubelj pa je dosegel 3. najboljši izid na prvi šahovnici, s svojim rezultatom je presegel rating 2500 in s tem izpolnil enega izmed pogojev za osvojitev naslova velemojstra.

Čestitke vsem našim udeležencem!

Chess-results

Najava, 11. 7. 2022
V grškem Solunu se je začelo Evropsko mladinsko ekipno prvenstvo do 12 in 18 let, ki poteka od 12. do 18. julija. Slovenijo zastopajo štiri ekipe, dve fantovski in dve dekliški. Pri konkurenci fantov v ekipi A tekmujejo Jan Šubelj, Jan Marn, Matic Nareks in Matic Lavrenčič, ekipo B pa predstavljajo Nejc Herega, Rudi Olenik Čampa, Andraž Gregorič, Leon Škrbec in Jernej Kozlovič. Ekipa A je na začetnem položaju 11., ekipa B pa 14. V dekliški konkurenci ekipo A zastopata Pia Marie Ružič in Vesna Mihelič, ekipo B pa Pia Rožmanec in Taja Guid. Ekipa A je 5. nosilka, ekipa B pa 12. Pričetek partij je ob 15.00.

Našim mladincem želimo uspešen nastop!

Chess-results
Chess24 - U18 - povezava do prenosa partij
Chess24 - G18 - povezava do prenosa partij
Uradna stran prvenstva