Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Mednarodni dan šaha obeležen po celotni Sloveniji

ŠD Domžale ob bazenu
V Domžalah so mednarodni dan šaha obeležili kar na domžalskem bazenu v okviru poletnega šahovskega tabora.

https://www.sah-zveza.si/media/zveza/uradni/IMG_20210723_150806.jpg
https://www.sah-zveza.si/media/zveza/uradni/IMG_20210723_144939.jpg

V Šahovskem društvu Črni graben so organizirali ob mednarodnem dnevu šaha razgovor z MK Janezom Hribarjem, kjer so mladi spraševali kdaj je MK začel igrati, kdo ga je navdušil, kako je napredoval, kako je kmalu postal najboljši na šoli brez uporabe knjig ali šahovskih revij, kako je bil večkratni občinski prvak v ekipi OŠ Brdo pri Lukovici, kako se je udeleževal nadaljnjih tekmovanj, itd...Veliko vprašanj in veliko zanimivih odgovorov.... Nato je sledilo še igranje partij med mladimi, kjer sta J. Hribar in V. Jemec opozarjala igralce kar med partijo o slabih in tudi dobrih potezah. V prijetnem vzdušju so se razšli in se dogovorili še za Poletno šolo šaha ob petkih v avgustu.

https://www.sah-zveza.si/media/zveza/uradni/P7220573_2_002.JPG
https://www.sah-zveza.si/media/zveza/uradni/P7220576_2_002.JPG

ŠD Pomgrad s hitropoteznim turnirjem
V Murski Soboti so 20. julija, na mednarodni dan šaha, organizirali hitropotezni turnir.

https://www.sah-zveza.si/media/zveza/uradni/%C5%A0D_Pomgrad.jpg

Kovačkov inštitut je v torek, 20.7 in v sredo, 21.7 v samostanu Mekinje izvedel šahovske ure in naredil poseben poudarek na prazniku ob mednarodnemu dnevu šaha.

https://www.sah-zveza.si/media/zveza/uradni/Kova%C4%8Dkov_in%C5%A1titut.jpg

ŠD Slovenske Konjice s simultanko in odprtim turnirjem

V Slovenskih Konjicah so Mednarodni dan šaha počastili z delavnicami za najmlajše ob bazenu, mladinskim turnirjem, s simultanko, ki sta jo z mladimi odigrala reprezentanta FIDE mojstrica Monika Rozman in mednarodni mojster Jernej Špalir in z Odprtim prvenstvom Slovenskih konjic.

https://www.sah-zveza.si/media/zveza/uradni/%C5%A0D_SLO_Konjice_neew.jpg
https://www.sah-zveza.si/media/zveza/uradni/%C5%A0D_SLO_Konjice_2.jpg

Rezultati

Klub 64 Mednarodni dan šaha obeležil pod kozolcem

Pod Visoškim toplarjem se je zbralo rekordnih 50 šahistov. Prvi tamkajšnji turnir v letu 2021 je tako, pod enim največjih slovenskih kozolcev, uspešno realiziran. Najslajši del dneva je bila slastna Tavčarjeva torta v Visoški Kavarni.

https://www.sah-zveza.si/media/zveza/uradni/%C5%A0K_64_500.jpg

Šahovski klub Rudar Trbovlje je na dan 20. 7. 2021 organiziral in izvedel turnir ob Mednarodnem dnevu šaha, ki je štel tudi kot turnir ob občinskem prazniku.

https://www.sah-zveza.si/media/zveza/uradni/%C5%A0K_Rudar_Trbovlje_min.jpg

V ŠD Posočje je v Tolminu z mladimi na čelu počastili mednarodni dan šaha

Igralo se je proste partije, simultanko z wGM Darja Kapš, reševalo diagrame in risalo na temo šaha. Prisotnih je bilo okoli 30 ljubiteljev šaha, predvsem otrok.

https://www.sah-zveza.si/media/zveza/uradni/%C5%A0D_Poso%C4%8Dje_500.jpg
https://www.sah-zveza.si/media/zveza/uradni/%C5%A0D_Poso%C4%8Dje_2_500.jpg

Idrijski šahisti ob mednarodnem dnevu šaha

IDRIJA - Skromno, toda izvirno je skupina idrijskih šahistov obeležila Mednarodni dan šaha 2021 – 20.julij. Mladi in starejši šahisti so v šahovskem kotičku »Pr Golitu« na Mestnem trgu v Idriji s predstavitvijo in komentarjem šahovske partije ter dvokrožnim turnirjem četverice prispevali, da več kot 70 -letna in uspešna šahovska dejavnost v Idriji še vedno živi. Zaslužni šahovski mojster Silvo Kovač je na demonstracijski deski predstavil šahovsko partijo izpred 57 let, ki jo je odigral na takratnem republiškem prvenstvu. Sledil je dvokrožni turnir štirih šahistov na katerem je presenetljivo, vendar zasluženo zmagal Muradif Hadžič pred Avgustom Vukaničem, na tretjem in četrtem mestu Miran Likar in Marko Kavčič (Žiri).
Šahovske aktivnosti v šahovskem kotičku, predvsem delo z mladimi in turnirji, bodo idrijski šahisti nadaljevali po počitnicah.

https://www.sah-zveza.si/media/zveza/uradni/%C5%A0K_Idrija.jpg