Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Omejitve pri izvajanju športnih programov za obdobje 2.7.-11.7.2021

Obveščamo vas, da je Vlada Republike Slovenije na 84. redni seji dne 30. 6. 2021 sprejela določene spremembe Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov oziroma podaljšala njegovo veljavnost. Prav tako je Vlada sprejela določene spremembe drugih odlokov, ki neposredno ali posredno vplivajo na izvajanje športne dejavnosti.

Odločitve Vlade so bile objavljene v Uradnem listu RS št. 104/21 (https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/celotno-kazalo/2021104) in so začele veljati z dnem 2. 7. 2021. Nove omejitve veljajo do vključno 11. 7. 2021.

Povzetek novosti, ki vplivajo na izvajanje športne dejavnosti so povzete na tej povezavi

V Odloku o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov izpostavljamo naslednje novosti:
- Odpravljene so vse omejitve pri izvajanju procesa športne vadbe športnikov (treningov) in pri izvajanju športno rekreativne dejavnosti. Treningov športnikov ni več potrebno izvajati v t.i. mehurčki. Ni več omejitve števila vadečih v športno rekreativnih vadbenih skupinah.
- Odpravljena je omejitev števila gledalcev na športnih tekmovanjih in drugih športnih prireditvah.
- Odpravljena je obveznost nošenja zaščitnih mask za gledalce na zunanjih objektih in površinah, v kolikor je razdalja med gledalci vsaj 1,5 m. V zaprtih objektih je še vedno predpisana uporaba zaščitnih mask.
- Med dokazila o izpolnjevanju pogojev PCT so dodana tudi dokazila o negativnem rezultatu testa PCR ali testa HAG v Republiki Srbiji ter dokazila o cepljenju izdana v Republiki Srbiji in dokazila o cepljenju s kombinacijo različnih cepiv,
- Brez dokazila o izpolnjevanju pogojev PCT se lahko športnih tekmovanj po novem udeležujejo športniki in drugo organizacijsko osebje, ki še niso dopolnili 15 let, če se tekmovanja udeležujejo z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki, ki izpolnjujejo pogoje PCT.