Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Novinarska konferenca na ŠZS

Na Šahovski zvezi Slovenije je danes, 15. junija potekala novinarska konferenca, na kateri je bilo govora o velemojstrici Lauri Unuk kot »novopečeni« Ambasadorki šaha, ki je letos kot prva Slovenka osvojila tudi naziv mednarodnega mojstra. Laura je predstavila svoje načrte in cilje za tekoče leto, pri čemer si želi tekmovati z najmočnejšimi. Kot prva Slovenka se je uvrstila na svetovni pokal, šahistke se bodo pomerile v Sočiju med 10. julijem in 4. avgustom, v odprti konkurenci pa bo svetovni pokal v Sočiju potekal od 10. julija do 8. avgusta.

Selektorja članskih in mladinskih reprezentanc Matjaž Mikac in Matej Šebenik sta predstavila rezultate, uspehe in predviden program reprezentanc na mednarodnih tekmovanjih. Teh bo zelo veliko, čeprav povsod organizatorji še niso določeni. V polnem teku so tudi priprave na Evropsko ekipno člansko prvenstvo, ki ga bo Slovenija gostila od 11. do 22. novembra v Termah Čatež, o čemer je govorila generalna sekretarka ŠZS Nina Rob. To bo velik zalogaj za organizacijo, pa tudi šahovsko uveljavitev mladih šahistov. Predstavniki Šahovske zveze so se odzvali tudi na nedavne neresnične zapise in blatenja zveze in njenih predstavnikov v nekaterih medijih, posebej v Novi24, Demokraciji in Siol.netu. Član upravnega odbora ŠZS Mirko Bandelj je poudaril, da je občni zbor zveze minulo soboto zavrnil številne zlonamerne trditve s strani Igorja Tisaja, kar je pokazal tudi končni sklep Inšpektorata republike Slovenije za šolstvo in šport glede domnevnih nepravilnosti pri porabi sredstev za izobraževanje mladih. Dejal je tudi, da je neresnično pisanje že povzročilo škodo Šahovski zvezi. Izpostavil pa je, da je vodstvo Zveze dobilo močno podporo svojih članic oz. klubov, saj so skoraj enoglasno (z izjemo 2 klubov) potrdili vse sklepe občnega zbora.

FOTOGALERIJA