Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Uspešno izveden 46. občni zbor

V soboto, 12. junija, je na Gospodarskem razstavišču potekal 46. redni občni zbor ŠZS. Delegati so potrdili poročila preteklega leta in zastavili cilje za tekoče leto.

Lauri Unuk je bil, zaradi izjemnega prispevka k popularizaciji šaha v Sloveniji, ki ga daje s svojimi uspehi, prepoznavnostjo in angažiranostjo v medijskem prostoru, podelili naziv ambasadorka šaha. Prejela je tudi FIDE priznanje ob doseženem naslovu Mednarodnega mojstra. Darji Kapš je naziv ambasadorke šaha podelil Upravni odbor že v letu 2015, letos je to v formalni obliki storil še Občni zbor.

Jan Šubelj je prejel plaketo in FIDE priznanje ob doseženem nazivu Mednarodni mojster, kar mu je uspelo kot najmlajšemu Slovencu doslej.
Marjan Karnar je prejel bronasto plaketo za pomemben prispevek šahu v njegovi dolgoletni tekmovalni karieri in predanosti ŠD Domžale.
Francu Poglajnu je bila podeljena srebrna plaketa za prispevek pri vzgoji mladih šahistov in organizacijskem delu v ŠK Komenda.

FIDE priznanja so prejeli še:
Jaka Brilej – Naslov FIDE mojstra
Špela Orehek – Naziv sodnice FIDE
Marko Tratar – Naziv inštruktorja FIDE

Razpravljalo se je tudi o končnem sklepu Inšpektorata o inšpekcijskem nadzoru, ki je ustavljen, saj so bile administrativne napake v poročilih ustrezno odpravljene.
Predstavniki klubov so bili kritični do dejanj, obnašanj in neresničnih medijskih objav, ki jih je produciral g. Tisaj, saj so te že povzročile posredno in neposredno škodo slovenskemu šahu, kar se čuti tudi na lokalnih ravneh. Pozvali so ga, da s tovrstnimi dejanji preneha.

FOTOGALERIJA