Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Evropske kvalifikacije za svetovni pokal

Rezultati 2. kola, 27. 5.

V 2. kolu se je moral s tekmovanja posloviti še naš zadnji udeleženec Matej Šebenik, ki ga je izločil Sanan Sjugirov (Rusija) z 1,5:0,5. Prva partija se je končala z remijem. V drugi partiji je ruski šahist dosegel majhno prednost v otvoritvi, ki jo je z natančno igro stopnjeval in pretvoril v celo točko.

Rezultati 1. kola, 25. 5.

V 1. kolu izločilnih bojev so vsi naši predstavniki igrali s favoriziranimi nasprotniki. Z uvrstitvijo v nadaljnje tekmovanje je lep uspeh dosegel Matej Šebenik, ki je izločil Kirila Georgieva (Severna Makedonija). V rednem delu je bil rezultat 1:1, potem ko sta oba igralca zmagala z belimi figurami. Odločil je tie-break s pospešenim tempom igre, v katerem je bil Matej boljši z 1,5:0,5. Z neodločenim izidom v standardnem tempu (obe partiji sta se končali z remijem) se je izkazal tudi Marko Tratar, ki je klonil proti Poljaku Gajewskem šele v podaljšku. Jan Šubelj in Žan Tomazini sta izpadla z rezultatom 0,5:1,5, Laura Unuk pa z 0:2. Naslednje kolo je na sporedu 26. maja ob 14.00 in 27. maja ob 13.00.

Najava, 23. 5.

Med 24. in 30. majem potekajo kvalifikacije za svetovni pokal v hibridni obliki. Nastopa 264 igralcev iz 35 držav, med njimi je kar 164 velemojstrov. Naši predstavniki igrajo v Termah Olimia. Slovenske barve zastopajo Matej Šebenik, Jan Šubelj, Marko Tratar, Žan Tomazini in Laura Unuk. Tekmovanje poteka po izločilnem sistemu s pričetkom 24. maja ob 14.00.

Uradna stran
Chess results
Chess24
FOTOGALERIJA