Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Usposabljanje za strokovne delavce 1. stopnje

ŠZS razpisuje Usposabljanje strokovnih delavcev 1. stopnje iz posebnih vsebin - 58 ur. Usposabljanje bo izvedeno preko spleta predvidoma v avgustu, pogoj je vsaj 10 prijavljenih. Kotizacija na udeleženca je 150 EUR, ostale stroške krije ŠZS. Usposabljanja se lahko udeležijo vsi, ki izpolnjujejo pogoje iz Programa. Obvezne vsebine lahko opravite na drugih institucijah (npr. na Fakulteti za šport).

Priznavanje predhodno pridobljenih kompetenc
V skladu s Pravilnikom o usposabljanju strokovnih delavcev v športu (38.- 41. člen) se lahko kandidatu priznajo predhodno pridobljene kompetence iz drugih programov usposabljanj (npr. usposabljanje po starem programu Šahovski mentor, Fide trenerski seminarji, usposabljanja na Fakulteti za šport, Srednja in Višja šahovska šola po programu ŠZS...). Za uveljavljanje predhodno pridobljenih kompetenc je potrebno vložiti vlogo in dokazila (več info v pravilniku).

Dousposabljanje
Vsem imetnikom preteklega naziva Šahovski mentor (1. stopnja po starem programu) se priznajo že pridobljene kompetence. Opravijo lahko dokvalifikacijo v naziv Strokovni delavec 1 – športno treniranje – šah – standardni, šah – pospešeni, šah – hitropotezni. Dokvalifikacija zajema udeležbo na programu do-usposabljanja ter izpit iz obveznih in posebnih vsebin.

Usposobljenost je obvezna za vse, ki izvajajo šahovske treninge. Skladno z Zakonom o športu ima pravico do dela v športu izključno tisti športni delavec, ki je ustrezno izobražen ali strokovno usposobljen ter vpisan v Razvid izobraženih in strokovno usposobljenih delavcev v športu. Več

Prijave zbiramo tukaj: PRIJAVNI OBRAZEC