Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Dopolnitve obstoječih ukrepov - šport

Obveščamo vas, da je Vlada Republike Slovenije na svoji 66. redni seji dne 24.3.2021 podaljšala veljavnost Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov z nespremenjeno vsebino in veljavnostjo do 2. aprila 2021.

Vlada je prav tako potrdila nekaj sprememb, ki vplivajo tudi na izvajanje športnih programov in sicer:

  • vstop v Slovenijo bo po novem mogoč samo z negativnim rezultatom PCR testa in ne več z negativnim HAG testom. Izjeme za vstop v državo veljajo za posameznike, ki bodo predložili potrdilo o pozitivnem rezultatu PCR testa, ki je starejši od 21 dni, vendar ni starejši od šest mesecev ali potrdilo zdravnika, da je prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev ali dokazilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim dokazuje, da je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca Biontech/Pfizer preteklo najmanj sedem dni ali proizvajalca Moderna najmanj 14 dni, oziroma od prejema prvega odmerka cepiva proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni.

  • gibanja v nočnem času po novem omejeno med 22. in 5. uro.

  • prehajanje med statističnimi regijami Obalno-kraška, Goriška in Koroška, ki so postale epidemiološko rdeče, in med drugimi regijami je prepovedano v vse smeri razen za izjeme. Med izjeme sodijo tudi športniki in strokovni delavci v športu za namen izvajanja športne dejavnosti, ki so z Odlokom o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov dovoljene. Prehajanja med rdečimi statističnimi regijami ter vstop v rdeče statistične regije je za izjeme dovoljen posameznikom, ki predložijo negativni rezultat testa PCR ali hitrega antigenskega testa (HAG), ki ni starejši od 48 ur, dokazilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim dokazuje, da je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca Biontech/Pfizer preteklo najmanj sedem dni ali proizvajalca Moderna najmanj 14 dni, oziroma od prejema prvega odmerka cepiva proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni ali potrdilo o pozitivnem rezultatu testa PCR ali testa HAG, ki je starejši od 21 dni, vendar ni starejši od šest mesecev, ali potrdilo zdravnika, da je prebolel COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev.

Vse spremembe bodo stopile v veljavo naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS, predvidoma v petek, 26.3.2021 z veljavnostjo do 2.4.2021.