Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Zapustil nas je Zdenko Jurković

Po težkem boju z boleznijo nas je v začetku meseca marca zapustil profesor Zdenko Jurkovič iz Ravne Gore (Hrvaška), sicer tudi častni član ŠD Stari trg ob Kolpi. Profesor Jurkovič je bil vodja uspešnega ŠK Goranka in dolgoletni mentor šaha na nekaterih osnovnih šolah v Gorskem Kotarju. V svoji več kot 60-letni karieri je izgradil in negoval bogato šahovsko dediščino v Gorskem Kotarju. Redno je organiziral zimske in poletne šahovske tabore, mladinske in članske turnirje, turnirje v uličnem šahu, simultanke in ostale zanimive šahovske dogodke. Pod njegovim vodstvom je klub redno igral in dosegal odlične rezultate v različnih ženskih in moških hrvaških ligah, udeleževal pa se je tudi mednarodnih ekipnih tekmovanj v osrednjem in južnem delu Evrope. Vrsto let je uspešno sodeloval s ŠD Stari trg ob Kolpi. Mnogi slovenski šahisti so se udeleževali Jurkovičevih šahovskih dogodkov na katerih so se kalili, nekateri med njimi (Grosar, Krivec, Kapš, Kobe....) so bili tudi dolgoletni aktivni člani kluba.

Verjamemo, da bo šahovska zapuščina profesorja Zdenka Jurkoviča še dolgo živela. Svojcem in bližnjim izrekamo iskreno sožalje.