Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Izvajanje treningov po klubih

Vsem športnikom* (ne glede na starost) je izvajanje treningov dovoljeno individualno in v skupinah do največ 10 oseb brez kontakta in na razdalji vsaj 2 metra. V kolikor ni zagotovljena razdalja 3 metre, je obvezna uporaba mask.

*Športnik je oseba, ki je registrirana na podlagi 32. člena Zakona o športu in vpisana v javno dostopni evidenci registriranih športnikov objavljeni na spletni strani OKS-ZŠZ.

Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov predpisuje negativni test na prisotnost virusa SARS-CoV-2 za:

  • Vse udeležence na športnih tekmovanjih (športniki, sodniki, delegati, trenerji, vsi ostali, ki sodelujejo pri izvedbi tekmovanja). Potrdilo o negativnem rezultatu testu na virus SARS-CoV-2 ne sme biti starejše od 48 ur.
  • Strokovne delavce v športu, ki vodijo programe športne vadbe (treninge športnikov in športno rekreativno vadbo). Potrdilo o negativnem rezultatu testu na virus SARS-CoV-2 ne sme biti starejše od 7 dni.

Kdo ne rabi testa?

  • Osebe, ki so bile že dvakrat cepljene, pri čemer morajo imeti potrdilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim dokazujejo, da je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca Biontech/Pfizer preteklo najmanj sedem dni, MODERNA najmanj 14 dni in AstraZeneca najmanj 21 dni, pri čemer mora biti potrdilo izdano v državi članici Evropske unije ali državi članici schengenskega območja ali pri organizacijah oziroma pri posameznikih v tretjih državah, ki jih Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo in Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) prepoznata kot ustrezne in so objavljeni na spletni strani NLZOH.

  • Osebe, ki so že prebolele COVID, pri čemer morajo imeti potrdilo o pozitivnem rezultatu testa HAGT ali testa PCR, na SARS-CoV-2, ki je starejši od 21 dni, vendar ne starejši od 6 mesecev ali potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev.

Podrobnejšo razlago omejitev pri izvajanju športnih programov najdete na povezavi:

Tekmovalni šport

Šport za vse

Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov je Vlada RS dne 24. februarja 2021 z manjšo spremembo podaljšala do 5. marca 2021. Odlok ostaja nespremenjen v veljavi v vseh delih, s spremembo v 6. odstavku 3.člena Odloka*, na celotnem območju Republike Slovenije, tudi v Obalno-kraški regiji.