Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Rok za prijavo: ponedeljek do 10:00! Pričetek programa Usposabljanje strokovnih delavcev v šahu

Obveščamo vas, da se 22. marca 2021 pričenja program usposabljanja za pridobitev naziva Strokovni delavec 1, športno treniranje, šah – standardni, šah – pospešeni, šah – hitropotezni.

Razpis je objavljen na spodnji povezavi:

https://usposabljanje.olympic.si/razpisi/aktualni-razpisi

Prijave potekajo preko Olimpijskega komiteja Slovenije.

RAZPIS
URNIK.

Predmetnik je sestavljen iz obveznih – 22 ur in posebnih vsebin – 58 ur. Obvezne vsebine bodo izvedene preko spleta, posebne pa preko spleta ali v prostorih ŠZS. Usposabljanje je brezplačno.

Prijava je mogoča preko spletne aplikacije OKS na povezavi http://prijave.olympic.si. Najprej je potrebna registracija v aplikacijo, kjer morajo uporabniki priložiti potrdilo o zaposlitvi in kopija osebnega dokumenta in šele ob potrditvi skrbnika se kandidati lahko prijavijo na želen dogodek, kjer priložijo ostala potrebna dokazila. Hitra navodila za uporabo prijavne aplikacije. Za pomoč pri prijavah se obrnite na OKS na naslednji mail: martin.tus@olympic.si.

Rok spletne prijave in pošiljanja vseh potrebnih dokazil je: Ponedeljek, 15.03.2021 do 10h.

Priznavanje predhodno pridobljenih kompetenc
V skladu s Pravilnikom o usposabljanju strokovnih delavcev v športu (38.-41. člen) se lahko kandidatu priznajo predhodno pridobljene kompetence iz drugih programov usposabljanj (npr. usposabljanje po starem programu Šahovski mentor, Fide trenerski seminarji, usposabljanja na Fakulteti za šport, Srednja in Višja šahovska šola po programu ŠZS...). Za uveljavljanje predhodno pridobljenih kompetenc je potrebno vložiti vlogo in dokazila (več info v pravilniku).

Dousposabljanje
Vsem imetnikom preteklega naziva Šahovski mentor (1. stopnja po starem programu) se priznajo že pridobljene kompetence. Opravijo lahko dokvalifikacijo v naziv Strokovni delavec 1 – športno treniranje – šah – standardni, šah – pospešeni, šah – hitropotezni. Dokvalifikacija zajema udeležbo na programu do-usposabljanja ter izpit iz obveznih in posebnih vsebin.
Prijava na do-usposabljanje.
Urnik dousposabljanja

Usposobljenost je obvezna za vse, ki izvajajo šahovske treninge. Skladno z Zakonom o športu ima pravico do dela v športu izključno tisti športni delavec, ki je ustrezno izobražen ali strokovno usposobljen ter vpisan v Razvid izobraženih in strokovno usposobljenih delavcev v športu. Več.