Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Komu je dovoljeno izvajati treninge?

Skladno z Odlokom o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov od 15. februarja naprej lahko "v živo" trenirajo vsi registrirani in kategorizirani športniki. Seznam teh najdete na naslednji strani: https://www.olympic.si/evidenca. V okence [IZBERI ŠPORTNO DRUŠTVO] vpišite naziv vašega kluba, nato se bo spodaj prikazal seznam registriranih športnikov.

Vadba se lahko izvaja v skupini do 10 šahistov, ob neprekinjenem vzdrževanju vsaj 2 metra medosebne razdalje.

Skladno s pojasnilom MIZŠ se športniki in člani njihovih ekip, ki se udeležujejo tekmovanj, drugo organizacijsko osebje, ki sodeluje pri izvedbi teh tekmovanj, ter strokovni delavci v športu, ki vodijo programe športne vadbe, morajo enkrat tedensko testirati na virus SARS-CoV-2 s hitrimi antigenskimi testi (test HAG) ali z metodo verižne reakcije s polimerazo (test PCR).

Upoštevati je potrebno navodila ministrstva, pristojnega za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki jih morajo upoštevati tako športniki kot tudi strokovni delavci v športu.

Več podrobnosti si oglejte TUKAJ