Mladinsko EP pospešeno in hitropotezno - našim komplet medalj

Rezultati, 30. 12.
Na hitropoteznem EP za mlade je Anja Beber pri dekletih do 10 let postala evropska prvakinja. Komplet slovenskih odličij je dopolnil Matic Nareks do 16 let, ki je osvojil bronasto medaljo. Oba sta si priborila stopničke s sanjskim finišem zadnji dan tekmovanja, Anja 8(8), Matic 7(8) točk. Doseženih je bilo še več odličnih rezultatov. V najstarejši kategoriji sta naša najuspešnejša predstavnika Nuša Hercog (G18) in Jan Šubelj (O18) osvojila 4. mesto. Vesna Mihelič (G16) je zasedla 5. mesto, Pia Marie Ružič (G18) je bila šesta. Sofija Timagina (G10) in Jan Marn (O18) sta končala turnir na 8. mestu. Med najboljših deset sta se uvrstila še 9. Jernej Kozlovič (O12) in 10. Jaka Brilej (O18).
Slika_1
Slika_2

Chess results – hitropotezno SLO

Čestitke vsem našim udeležencem!

Rezultati, 29. 12.
Mlada kadetska reprezentanca Slovenije U14 v sestavi Nejc Herega, Rudi Olenik Čampa, Andraž Gregorič in Nik Javornik je na EP v pospešenem tempu osvojila srebrno medaljo. Med mladinci U18 smo imeli 3 ekipe. Slovenija 1 se je borila za medaljo, a je v zadnjem kolu po tesnem porazu s prvouvrščeno reprezentanco Belorusije končala na 5. mestu. Slovenija 3 je zasedla 17. mesto, naše najboljše mladinke v ekipi Slovenija 2, pa so se uvrstile na 20. mesto.

Srebrni_pokal

Najava, 29. 12.
Na prvenstvu sta na sporedu hitropotezni turnir in ekipno tekmovanje v pospešenem tempu.

Chess results – hitropotezno
Chess results - pospešeno ekipno U14
Chess results - pospešeno ekipno U18

Rezultati, 28. 12.
Končano je posamično EP v pospešenem šahu. Naši so dosegli več odličnih uvrstitev. Najvišje, tik za nosilci medalj na 4. mestu je končal Rudi Olenik Čampa do 14 let. Peto mesto je pripadlo Janu Šublju do 18 let. Na 6. mesto so se uvrstili Anja Beber (G10), Nejc Herega (O14) in Nuša Hercog (G18). Sedmo mesto sta zasedli Sofija Timagina (G10) in Pia Marie Ružič (G18). V prvi deseterici sta še na 9. mestu Taja Guid (G14) in Vesna Mihelič (G16) ter 10. Jan Marn (O18).

Chess results – pospešeno SLO

Najava, 27. 12.
V Novem Sadu poteka med 27. in 30. decembrom mladinsko evropsko prvenstvo v pospešenem in hitropoteznem šahu. Prijavljeno je 473 udeležencev iz 29 držav, med njimi tudi 20 naših šahistk in šahistov.

Uradna stran
Chess results – pospešeno