Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Evropsko ekipno prvenstvo za člane in članice

Rezultati, 21. 11.

S podelitvijo medalj se je v Čatežu končalo ekipno evropsko prvenstvo. Zmagovalca sta Rusija pri dekletih in nekoliko presenetljivo Ukrajina v odprti konkurenci. Obe naši prvi ekipi sta dosegli manj od pričakovanj. Dekleta so zasedla 18. mesto, fantje pa so končali na 32. mestu. Druga ekipa deklet je bila 23., fantje so osvojili 34. mesto.

Rezultati, 16. 11.

Za nami je prvi del evropskega prvenstva. Našima najboljšima ekipama ne gre po željah in načrtih. V prvih petih kolih sta doživeli po 3 poraze in sta trenutno v drugem delu tabele, fantje imajo 4 meč točke, dekleta 3. Obe izbrani vrsti sta zamudili kar nekaj priložnosti za boljše izide. Bolje kaže mlajšima selekcijama. Fantje so zabeležili kar 3 zmage, v 5. kolu so pripravili presenečenje in z 2,5:1,5 premagali prvo ekipo. V konkurenci deklet ima Slovenija 2 4 točke. Po prostem dnevu je na vrsti 6. kolo. Pari, open Avstrija: Slovenija 1, Slovenija 2: Nemčija, dekleta Slovenija 1: Islandija, Slovenija 2: Španija.

Najava, 5. 11.

Pred vrati je ekipno evropsko prvenstvo, ki bo potekalo v Termah Čatež med 11. in 22. novembrom. Prijavljeno je 39 reprezentanc v odprti in 31 v ženski konkurenci. Nastopa 346 tekmovalk in tekmovalcev, od tega 138 z nazivom velemojster in 23 ženskih velemojstric. Slovenija ima po dve ekipi v obeh konkurencah.

Člani:
Slovenija 1: Luka Lenič, Jure Borišek, Jure Škoberne, Matej Šebenik, Tim Janželj
Slovenija 2: Jan Šubelj, Vid Dobrovoljc, Domen Tisaj, Jaka Brilej, David Stevanič

Članice:
Slovenija 1: Laura Unuk, Zala Urh, Lara Janželj, Teja Vidic, Monika Rozman
Slovenija 2: Jana Krivec, Ivana Hreščak, Špela Kolarič, Pia Marie Ružič, Nuša Hercog

Uradna stran
Chess Results