Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Obisk katalonskih šahistov

Aktualno: 9. 11.

Dvoboj med katalonskimi in slovenskimi šahisti v hitropoteznem šahu (5 m + 3 s) se je končal neodločeno 25:25. Na naslednji povezavi so partije dvoboja: https://view.livechesscloud.com/#8158ea7c-11ba-4ea2-84b2-5aab6dbcaf42.

Od 8. do 14. novembra v Sloveniji poteka katalonski teden, ki ga organizira katalonska delegacija z namenom okrepitve kulturnega sodelovanja med Katalonijo in Slovenijo.

Hkrati bo potekalo več kulturnih, športnih in institucionalnih dejavnosti za promocijo katalonske kulture in dodatno utrjevanje medsebojnih povezav.

Ob priložnosti, ki jo prinaša Evropsko ekipno šahovsko prvenstvo v Sloveniji, ki bo potekalo od 11. do 22. novembra in bo gostilo najboljše igralce v Evropi, je delegacija predlagala dogodek v partnerstvu s Šahovsko zvezo Slovenije in Katalonsko šahovsko zvezo z namenom, da se okrepi prepoznavnost Slovenije kot šahovske prestolnice in spodbudi sodelovanje med obema zvezama.

Dogodek se bo začel s šahovsko simultanko katalonskega velemojstra Marca Narcisa Dublana z mladimi slovenskimi šahisti iz bližnjih šahovskih klubov. Namen je izpostaviti nadarjenost katalonskega šaha in dati spodbudo mladim.

Drugi del dogodka je dvoboj v pospešenem šahu med 5 katalonskimi in 5 slovenskimi šahisti (2 člana, 1 članica, 1 mladinec u18, 1 mladinec u16):

GM Marc Narciso Dublan IM Pere Garriga Cazorla WGM/IM Ana Matnadze Bu FM Guerau Masagué Artero César Alcalá González

GM Matej Šebenik IM Jan Šubelj WGM/IM Laura Unuk FM Jaka Brilej CM Matic Nareks

Simultanka bo potekala v torek, 9. novembra ob 9:30. Dvoboj v pospešenem šahu pa bo istega dne s pričetkom ob 14:00, lahko ga boste spremljali v živo! 😀♟🤩