Šah med poslovneži

Slovenski šahisti smo dobili lepo priložnost za predstavitev med poslovneži na jesenskih poslovnih konferencah v Portorožu, ki jih organizira Akademija Finance. Vezi je spletlo mariborsko podjetje Šahohlačnik, ki ga najdemo tudi med sponzorji prireditev. Šahohlačnik je slovenskemu poslovnemu svetu predstavil svoj program šahovsko obarvanih strokovnih predavanj in Team Buildingov, pod delovnim imenom Vključi možgane!
Šahisti so se poslovnežem prvič predstavili že septembra, na Dnevih energetikov in gradbenikov. Georg Mohr je imel predavanje na temo Umetnost pogajanja in kako nam znanje o igrah lahko pomaga pri uspešnosti pogajanj, gost na razgovoru ob gala večerji pa je bil FIDE mojster in uspešni podjetnik dr. Matej Guid. Oba sta bila pospremljena z velikim aplavzom.
Še večjo in bolj spektakularno vlogo pa je šah dobil na prestižni Poslovni konferenci Portorož (11. – 12. 10.), ki sta jo s spektakularno hitropotezno partijo odprla velemojstrica Laura Unuk in njen velemojstrski kolega Georg Mohr. Poslovneži so napeto spremljali bliskovito dogajanje in se prepričali o številnih povezavah šaha in poslovnega sveta. Zvečer so se lahko v igri z velemojstroma preizkusili tudi sami, srečo jih je iskalo kar nekaj.
Piko na i je dodal razgovor ob gala večerji, kjer je legendarni direktor in glavni urednik Financ Peter Frankl tokrat gostil Lauro Unuk, ko sta skupaj razkrivala marsikatero skrivnost iz šahovskega sveta, pa tudi iz Laurine osebne šahovske poti. Laura je še enkrat več navdušila izbrano občinstvo in dokazala, da sodi med največje slovenske športne zvezdnice v državi.
Pri podjetju Šahohlačnik verjamemo, da se bodo učinki podobnih predstavitev dolgoročno poznali v vsem slovenskem šahovskem prostoru in upamo, da se bodo pobudam za povezovanje šaha in poslovnega sveta pridružili tudi druge organizacije, ki so povezane s šahom.

Piše: Georg Mohr

Fotogalerija