Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Program usposabljanja za strokovne delavce v šahu

Obveščamo vas, da bomo v primeru zadostnega števila zainteresiranih ponovno izvedli program usposabljanja za strokovne delavce: Športno treniranje - šah - standardni, šah - pospešeni, šah - hitropotezni - 1. stopnja. Program bo izveden v letu 2021, točni termini bodo znani ko/če prejmemo zadostno število prijav.

Kandidati morajo izpolnjevati naslednje pogoje:
- Starost najmanj 18 let;
- Dosežena najmanj V. stopnja izobrazbe;
- III. moška oziroma I. ženska kategorija ali FIDE rating 1500 ali 7. stopnja pedagoške izobrazbe.

K prijavi vabljeni tudi tisti s starim nazivom »Šahovski mentor«, ki od 30. junija 2020 več ni v veljavi. Usposobljeni strokovni delavci z nazivom »Šahovski mentor« se morajo za dokvalifikacijo v naziv Strokovni delavec 1 – športno treniranje – šah – standardni, šah – pospešeni, šah – hitropotezni udeležiti programa do-usposabljanja. Kandidat lahko pristopi k izpitu, če se je udeležil najmanj 80% obveznih vsebin in najmanj 80% posebnih vsebin iz programa do-usposabljanja strokovnih delavcev v šahu 1. stopnja.

Pravico do dela v športu ima skladno z Zakonom o športu (ZŠpo-1) izključno tisti športni delavec, ki je ustrezno izobražen ali strokovno usposobljen ter vpisan v Razvid izobraženih in strokovno usposobljenih delavcev v športu. Več.

Prijave zbiramo v naslednjem OBRAZCU.

Prosimo, da o obvestilu posredujete morebitnim kandidatom.