Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Pia Marie Ružič do medalje na spletnem mladinskem EP

Za nami je prvo Evropsko spletno mladinsko prvenstvo, kjer je nastopilo več kot 700 mladih v 4 fantovskih in 4 dekliških kategorijah, med njimi pa 22 slovenskih šahistk in šahistov. Popolnoma brez tehničnih zapletov sicer ni šlo, a zadovoljstvo po napetem vikendu vendarle prevladuje. V spletnem šahu se je med našimi najbolje znašla Pia Marie Ružič, ki je s 3. mestom osvojila medaljo in tako dosegla najvišjo slovensko uvrstitev.
Izpostaviti gre tudi visoko 6. mesto Jana Šublja (O16), ki je zbral 6,5 točk in pa obe dekleti iz najstarejše skupine, Zalo Urh, ki se je s 6 točkami umestila na 11. mesto, tik za njo na 12. mesto pa Nuša Hercog, ki je zbrala enako število točk, prav tako je bila odlična Vesna Mihelič, ki je s 6 točkami zasedla 14. mesto v skupini D14. Pika Radej je v isti skupini s točko manj dosegla 36. mesto in izboljšala svoj izhodiščni položaj za kar 47 mest. Pri fantih do 12 let je Matic Lavrenčič dosegel 17. uvrstitev in to v najštevilčnejši skupini, kjer je nastopilo kar 107 igralcev. Nejc Herega je med fanti do 14 let s 5,5 točkami dosegel 26. mesto na lestvici, Jan Marn pa z enakim številom točk 27. mesto v skupini O16. V isti skupini je Leon Škrbec svoje izhodiščno pozicijo izboljšal za 32 mest in zasedel končno 44. mesto s 5 točkami. Z enakim številom točk je Domen Tisaj v »open« kategoriji do 18 let dosegel končno 32. mesto, na enako končno pozicijo se je zavihtela Larisa Kuhar v kategoriji deklet do 16 let. Tudi Jaka Brilej si je izboril mesto v zgornji polovici lestvice ter zasedel 37. mesto od skupno 83 nastopajočih v najizkušenejši konkurenci fantov, David Stevanić pa je v isti skupini osvojil 42. uvrstitev. Med dekleti do 12 let se je najvišje od naših uvrstila Taja Guid in na koncu zasedla 49. mesto v konkurenci 100 šahistk.

Najboljši izidi v posameznih kategorijah so šteli za ekipno uvrstitev. Dekleta (Taja Guid, Vesna Mihelič, Pia Marie Ružič in Zala Urh) so zbrala 23,5 točk in so se med 27 državami uvrstila na 10. mesto. Fantje (Matic Lavrenčič, Nejc Herega, Jan Šubelj in Domen Tisaj) pa so v konkurenci 33 državnih ekip s 23 točkami osvojili 12. mesto.

Čestitke vsem našim!

Chess-Results
Chess24
ECU