Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Šah na Mini olimpijadi v prestolnici

Sobota, 12. september:

V sobote ste lahko obiskali šahovsko stojnico na Tednu športa na Kongresnem trgu, kjer je bila predstavljena odlična knjiga šahovske mentorice Simone Povše Zupan za prve šahovske korake.

Petek, 11. september:

V petek, 2. dan Mini olimpijade se je zvrstilo 8 skupin otrok iz OŠ Dravlje in OŠ Ledina. Ob podpori članov ŠD Domžale, Bora Lucijana Turka in Jožeta Skoka, so igrali vrtni šah. V obeh šolah ima šah dolgo tradicijo, kljub temu pa ga je marsikdo prvič spoznal.

Četrtek, 10. september:

V četrtek sta se, poleg učenk in učencev mnogih okoliških šol, v šahu pomerila tudi župan Zoran Jankovič in velemojstrica Darja Kapš. Otroci so z navdušenjem premikali velike figure in tuhtali o najboljših potezah. Šahu se je pa priključil tudi boks (Fight club Ljubljana) in sledilo je mini prvenstvo v šahovskem boksu (več v fotogaleriji).

Najava:
V četrtek in petek, 10. in 11. septembra na Kongresnem trgu poteka Mini olimpijada, kjer se osnovnošolci in osnovnošolke okoliških šol poskušajo v raznih športnih aktivnostih. Tudi šah je na sporedu. Z namenom, da bi čim večjemu številu mladih približali čare šahovske igre smo tudi šahisti del dogodka. #razgibajmoljubljano #tedenšporta.

Fotogalerija