Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Naslov državnega prvaka in prvakinje Vidu Dobrovoljcu in Ivani Hreščak

Vid Dobrovoljc (ŠD KRKA Novo mesto) je s 7,5 točkami zanesljivo prejel titulo državnega prvaka. Že v predzadnjem krogu je dobil odločilno partijo s črnimi figurami proti izkušenemu Igorju Jelenu (ŠK Ig). Slednji je s 6 zmagami in 2 remijema osvojil končno 2. mesto. Marjan Kastelic (ŠD KRKA Novo mesto) je osvojil bronasto odličje po tem, ko sta v zadnjem kolu remizirala s klubskim kolegom Vidom Dobrovoljcem.

Naslov državne prvakinje si je z odlično predstavo tekom celotnega prvenstva priborila Ivana Hreščak (ŠK Postojna), ki je v zadnjem kolu premagala Jako Juvana (ŽŠK Maribor Poligram) in zbrala 7 točk. Drugo mesto med dekleti je osvojila Zala Urh (ŠK Stari Mayr), ki je vse do zadnjega kroga konkurirala za prvo mesto med članicami. Nuša Hercog (Celjski ŠK) je z zmago nad IM Zoranom Veličkovičem s 6 točkami osvojila 3. mesto.

Nagrado za najboljšega mladinca je prejel Domen Tisaj, za najboljšo mladinko pa Monika Rozman.

Prvo mesto med seniorji je s 6 točkami brez poraza osvojil Vojko Srebrnič (ŠK Ljubljana), med seniorkami pa Simona Novak (ŠD Domžale) s 4 točkami.

Čestitamo vsem nastopajočim!

REZULTATI

FOTOGALERIJA - ZADNJI DAN