Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Nastop naših na prvenstvu Evropske unije - Vesna Mihelič najboljša med dekleti

Zaključek: 22. avgust 2020
Na Češkem se je zaključilo tudi 9. kolo Mladinskega prvenstva Evropske unije, kjer so nastopili igralci in igralke iz 9 držav. Slovenijo so zastopali 4 udeleženci. Vesna Mihelič in Nejc Herega sta nastopila v kategoriji do 14 let. Nejc se je z osvojenimi 5,5 točkami uvrstil na končno 7. mesto. Vesna je s 5 točkami osvojila 8. mesto v absolutni konkurenci, med dekleti pa je bila najboljša. Sofia Timagina je bila 27. v kategoriji do 10 let, Nastja Herega pa 22. v skupini U8, obe sta zbrali po 3 točke.

Čestitamo vsem našim udeležencem!

VesnaM_podelitev
Vesna Mihelič je prejela prvo nagrado kot najboljša igralka v kategoriji do 14 let. S 4 zmagami in 2 remijema je izstopala v svoji konkurenci. Vesna je več kol turnirja odigrala na prvih šahovnicah, večinoma s fanti, na koncu je imela drugi najboljši buholc. Za 8. kolo pa je dobila nagrado za najlepšo partijo. Nagrado za najlepšo partijo je dobil tudi Nejc Herega.

Uvod: 13. avgust 2020
Na Češkem, v odmaknjenem kraju Kouty nad Desnou, med 13. in 22. avgustom poteka Mladinsko prvenstvo Evropske unije. Moči bo pomerilo več kot 100 igralk in igralcev in sicer v kategorijah U8, U10, U12 in U14.

Slovenijo zastopajo Nastja Herega, Sofia Timagina, Vesna Mihelič in Nejc Herega.

Spletna stran prvenstva

ChessResults

Gremo naši!