Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Organizatorjem javnih prireditev

Na podlagi Odloka o začasni splošni omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi v Republiki Sloveniji mora organizator javne prireditve prijavi oziroma vlogi za izdajo dovoljenja priložiti tudi pozitivno mnenje Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Zakon o javnih zbiranjih določa, da je javna prireditev vsako organizirano zbiranje oseb zaradi izvajanja kulturne, športne, zabavne, izobraževalne, verske ali druge aktivnosti tako, da je udeležba brezpogojno ali pod določenimi pogoji dovoljena vsakomur. Najpogostejša vprašanja in odgovore glede odloka o začasni splošni omejitvi zbiranja najdete na POVEZAVI.

V vlogi mora organizator prireditve opredeliti način zagotavljanja spoštovanja Higienskih priporočil za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 za prireditve in dogodke, ki jih je pripravil NIJZ. Priporočila so dostopna na povezavi.

Elektronska vloga za pridobitev mnenja o načrtovanem zbiranju je dostopna na povezavi: https://anketa.nijz.si/vloga-mnenje.

V kolikor vloge v elektronski obliki ne morete oddati, jo skupaj z dokazilom o izvedenem plačilu lahko oddate preko elektronske pošte na naslov: info@nijz.si. Vloga v Word obliki je dostopna na naslednji povezavi.

Pred pregledom vloge za izdajo mnenja je potrebno plačilo v višini 30 EUR.
Plačilo se izvede na TRR: SI56 011006000043188
Sklic: davčna številka - 1069 (torej vpišite svojo davčno številko, kot npr. 000000000-1069)
Namen: plačilo mnenja po odloku COVID
Dokazilo o izvedenem plačilu se v pdf obliki priloži v vlogo.

Navodila in ukrepi za izvedbo šahovskih aktivnosti
FIDE politika in protokol o zdravstveni varnosti pri organizaciji šahovskih dogodkov