Ključ za uvrščanje članic na Državno prvenstvo članic 2019

Državno prvenstvo članic za leto 2019 bo potekalo v Radencih med 27. aprilom in 4. majem 2019. Na prvenstvu bo sodelovalo 10 igralk, ki se bodo med seboj pomerile po Bergerjevem sistemu.

Pravico nastopa imajo registrirane šahistke, državljanke Republike Slovenije (po registracijskem pravilniku) z veljavno tekmovalno licenco po naslednjem ključu:

• najboljše tri z lanskega državnega prvenstva. V primeru odpovedi je prednostni vrstni red rezerv po uvrstitvi na lanskem DP, ob pogoju 50% doseženih točk

• najboljše tri igralke po FIDE ratingu (1.3.2019). Ob morebitnih odpovedih je rezerva naslednja po ratingu (ob pogoju da ima rating višji od 2200 ali ima naziv velemojstrice)

• najboljši 2 uvrščeni igralki s kvalifikacij. Ena igralka se uvrsti s HIT Opna, ki je potekal od 25.1. do 31.1.2019 v Novi Gorici. Druga igralka se uvrsti s kvalifikacijskega turnirja med 8. in 10. marcem. Ob morebitni odpovedi uvrščene iz kvalifikacij nadomešča naslednja uvrščena iz istega kvalifikacijskega turnirja (ob pogoju, da je bila uvrščena v prvo polovico tekmovalk na turnirju).

• 1 igralka po izboru selektorja ženske reprezentance

• 1 igralka po izboru organizatorja oziroma soorganizatorja

Za vse je obvezna potrditev nastopa do 27.3.2019 na info@sah-zveza.si. Vse ostale rezerve določita selektorja mladinske in ženske reprezentance.