V soboto in nedeljo, 16. in 17. junija, so v Ljubljani potekale priprave mladinske reprezentance. Vodila sta jih velemojster Matej Šebenik in mednarodni mojster Matjaž Mikac, selektorja mladinske in članske reprezentance. Priprav se je udeležilo 12 reprezentantov in reprezentantk, ki jih kmalu čakajo pomembni mednarodni nastopi v ekipnih in posamičnih konkurencah. Prvo tekmovanje bo tako Evropsko ekipno prvenstvo do 18 let v standardnem šahu, ki bo potekalo v nemškem Bad Blankeburgu od 11. do 19. julija. Kmalu zatem, od 31. julija do 5. avgusta, pa bo v romunski Oradei še Evropsko mladinsko prvenstvo v pospešenem in hitropoteznem šahu, tako v ekipnih kot posamičnih konkurencah.

Matej Šebenik je 7. maja gostoval na Osnovni šoli Livade v Izoli. Na šoli že šesto leto izvajajo šahovski krožek in Šah kot izbirni predmet. Za oboje velja s strani učencev precejšnje zanimanje, saj se jih šahovskih dejavnosti na šoli udeležuje več kot 70. Velika zasluga za popularnost kraljevske igre gre v prvi vrsti učiteljema Dušanu Gabrijelu in Ani Lončar.

Srečanja z Matejem Šebenikom se je udeležilo okrog 40 učencev in nekaj njihovih staršev, velemojster pa je odigral tudi simultanko na 20 šahovnicah. Tovrstni dogodki so na OŠ Livade sicer že tradicionalni, saj so v preteklih letih gostili tudi velemojstrico Ano Srebrnič in bodočo velemojstrico Lauro Unuk.

Velemojster Matej Šebenik je bil 14. 4. gost Šahovskega društva Slovenske Konjice, ki letos obeležuje 60 let delovanja. V prostorih osnovne šole Ob Dravinji je imel krajše predavanje nato pa je odigral simultanko proti članom kluba in najboljšim osnovnošolcem iz regije.